TripAdvisor Inc. maakt winst over de ruggen van wilde dieren

25/04/2016

‘s Werelds grootste reiswebsite promoot en verkoopt kaartjes voor de wreedste toeristische attracties met wilde dieren.

''Een bedrijf zo groot kan enorme invloed uitoefenen, het is simpelweg onacceptabel dat zij blijven doorgaan met het verkopen en promoten van dierenleed.''

Wij hebben TripAdvisor meerdere keren benaderd, maar zij weigeren met ons samen te werken en hebben tot op heden nog geen actie ondernomen om wilde dieren te beschermen. We hebben jou hulp nodig om hier een einde aan te maken.

Eis vandaag nog dat TripAdvisor stopt met het promoten en de kaartverkoop van wrede toeristische attracties met wilde dieren.

Tijgers, leeuwen, olifanten, apen, schildpadden en vele andere wilde dieren worden dagelijks gebruikt voor toeristisch entertainment. Ze worden op agressieve en pijnlijke wijze afgericht, zodat ze zullen gehoorzamen. Er worden ritjes op ze gemaakt, ze worden vastgehouden en geknuffeld en moeten op foto’s, allemaal voor toeristisch entertainment. TripAdvisor promoot en verkoopt kaartjes voor deze attracties door hun maatschappij Viator.

TripAdvisor is onderdeel van TripAdvisor Inc., ’s werelds grootste reiswebsite. Een bedrijf zo groot kan enorme invloed uitoefenen, het is simpelweg onacceptabel dat zij blijven doorgaan met het verkopen en promoten van dierenleed.

Vorig jaar hebben wij een rapport uitgebracht gebaseerd op een onderzoek van de Universiteit van Oxford. Zij hebben 188 attracties met wilde dieren van TripAdvisor onder de loep genomen. 75% van de 24 uiteenlopende attracties maken zich schuldig aan dierenleed. Viator verkoopt kaartjes voor deze attracties.

Juich bedrijven toe die wilde dieren beschermen

Wij willen een wereld zonder dierenleed, maar TripAdvisor helpt hier niet aan mee. Naast het verkopen van kaartjes, maakt TripAdvisor gebruik van een Populariteitsindex en een Certificaat van Excellentie, waardoor attracties makkelijker gevonden worden op de website en toeristen aanmoedigen om naar deze wrede trekpleisters toe te gaan, waardoor het dierenleed niet stopt.

Wij stellen voor dat zij hetzelfde doen voor verantwoorde attracties met wilde dieren door ze te onderscheiden met een WildlifeLeaders-merk. TripAdvisor maakt al gebruik van een GreenLeaders-merk ter goedkeuring voor eco-vriendelijke accommodaties. Het WildlifeLeaders-merk zou toeristen helpen om attracties met dierenleed te vermijden en het zou attracties en bedrijven zelf aansporen om te zorgen voor een beter dierenwelzijn.

’s Werelds grootste reiswebsite kiest ervoor om het verschrikkelijke leed van wilde dieren in entertainment te blijven promoten in plaats van te helpen ze te beschermen.

Neem actie: teken onze petitie

Afgelopen jaar hebben 175.000 supporters onze petitie getekend om reisorganisatie Thomas Cook Group te vragen te stoppen met hun verkoop en promotie van olifantenritten en -shows. Samen staan wij sterk. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat TripAdvisor stopt met het promoten van wrede toeristische attracties met wilde dieren.

>> Teken onze petitie

Lees ook onze veelgestelde vragen over TripAdvisor.