Uw hulp heeft inmiddels al 20.000 honden op Bali gered!

31/03/2010

In januari vroegen wij uw dringende hulp om de honden op Bali te redden. In verband met de uitbraak van hondsdolheid werden vele honden die er op straat leven (ook gezonde honden en honden met een eigenaar) op zeer wrede wijzen door de Balinese autoriteiten gedood, zoals door vergiftiging.

WSPA wil dit probleem samen met onze lidorganisatie BAWA zo snel mogelijk stoppen. Vaccinatie is een zeer effectieve en diervriendelijke manier om hondsdolheid tegen te gaan. Dankzij uw hulp hebben we inmiddels al meer dan 20.000 honden in de provincie Gianyar kunnen vaccineren. De gevaccineerde honden worden gemarkeerd met een halsband of een streep verf op de rug. De afspraak met de Balinese autoriteiten is dat gemarkeerde honden niet worden gedood.

Vaccinatie is haalbaar

Dankzij deze methode hebben we de lokale bevolking en autoriteiten ervan kunnen overtuigen dat het doden van honden onnodig en wreed is, en het daarbij haalbaar is om het overgrote deel (minimaal 70%) van de honden op Bali te vaccineren. Er worden op dit moment mensen getraind om ervoor te zorgen dat het vaccinatieprogramma straks ook zonder de hulp van WSPA kan worden voortgezet. De mensen op Bali vinden het erg fijn om te zien dat er alternatieven zijn voor het doden van de honden.

40.000 honden vaccineren

Het doel van WSPA is om zoveel mogelijk honden, minimaal 40.000 (70% van de totaal 58.000 honden) in de provincie Gianyar te vaccineren. We zorgen daarom voor voldoende getrainde mensen om het vaccinatieprogramma voort te zetten. Verder zetten we ons in voor betrokkenheid van de lokale bevolking, zodat we daarmee zoveel mogelijk honden bereiken. Ook zorgen we voor voldoende vaccin- en markeermaterialen zoals halsbanden en verf. Tevens werken we met zoveel mogelijk lokale organisaties samen om verdachte gevallen (mogelijk al besmette honden) te kunnen onderzoeken en te monitoren of en hoe de rabiës zich verspreidt. Het is belangrijk dat we dit werk voortzetten, zodat we de resultaten kunnen delen met de lokale overheden. Alleen op deze manier is het mogelijk hen te overtuigen dat vaccinatie de enige methode is om rabiës te voorkomen en dit dierenleed te stoppen. Tevens kan hiermee de gezondheid van de bevolking worden gegarandeerd.Nogmaals dank voor uw hulp aan de honden op Bali!

WSPA veroordeelt SeaWorld

[node:article_summary]

Het recente bericht (zie dit artikel van de BBC voor meer informatie) dat de orka Tilikum zijn trainer heeft aangevallen en gedood is eigenlijk geen nieuws.