Veel steun voor 'Honden voor Honden'

08/04/2014

Onze nieuwe campagne ‘Honden voor Honden’ slaat geweldig aan! De campagne, die betere bescherming van honden in Europa als doel heeft, startte op donderdag 3 april en had in de loop van vrijdag al meer dan tienduizend steunbetuigingen.

Daar zijn we heel blij mee, maar genoeg is het nog lang niet. Willen we vanuit Nederland echt druk zetten op ‘Brussel’ dan hebben we een veelvoud van het nu behaalde aantal nodig.

Jennifer Ewbank

Onze ambassadeur Jennifer Ewbank was er snel bij: zij zette als eerste haar handtekening (‘poot’) onder onze petitie waarin we pleiten voor Europese wetgeving. En een andere goede bekende, zanger van Golden Earring, liet ons weten: “Steun net als ik de campagne Honden voor Honden. Woef! Barry Hay”. 

En zo zijn er meer bekende Nederlanders die hun naam aan onze campagne willen verbinden, heel mooi. Het laat zien dat hondenleed voor heel veel mensen – bekend of onbekend - een groot probleem vormt.

Tienduizenden

Want het aantal honden in Europa dat een hondenleven heeft, loopt in de tien- of zelfs in de honderdduizenden. Bijvoorbeeld de doorgefokte pups in illegale, malafide of in elk geval duistere handel. 

Toeval of niet, op maandag 7 april verscheen er een schokkend verhaal in NRCNext over een Nederlandse handelaar die ernstig zieke pups te koop aanbood en een paar dagen eerder schreef staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw) over de maatregelen die zij treft om de handel in honden in goede banen te krijgen. De aandacht voor hondenleed groeit en dat is bij alle ellende een goed teken.

Daadwerkelijk

Maar met aandacht zijn we er niet. Er moet daadwerkelijk iets gebeuren aan alle misstanden. Naast doorfokken hebben we het dan over het massaal afmaken van zwerfhonden in Oost-Europa en het vreselijke lot van ketting- en jachthonden in zuidelijke Europese landen. 

In een Europa zonder binnengrenzen is nationale bescherming niet genoeg. Er moet echt Europese wetgeving komen. Daarom gaat onze campagne door, in elk geval tot de Europese verkiezingen van 22 mei. Het is heel belangrijk dat niet alleen u, maar ook uw vrienden, familieleden, collega’s en bekenden hun ‘poot’ zetten voor honden in nood. Zeg het voort! 

De petitie nog niet getekend? Teken hem hier en vergeet niet te delen.

Verwante artikelen:

  • Honden voor honden

WSPA in actie voor honden in EU

puppyfarm

Wie denkt dat honden in Europa, anders dan in andere werelddelen, het in het algemeen goed hebben, vergist zich ernstig. Aan de manier waarop honden gefokt,...