Waarom weigert TripAdvisor om wilde dieren te beschermen?

03/05/2016

Vorige week zijn wij gestart met een petitie en hebben wij de waarheid onthuld achter de grootste reiswebsite ter wereld. Het is namelijk meer dan een website waar mensen beoordelingen achterlaten, TripAdvisor promoot en maakt winst met ’s werelds wreedste attracties met wilde dieren.

''Als grootste online platform voor de wereldwijde reisgemeenschap zouden wij graag zien dat TripAdvisor de leiding neemt om een betere wereld te creëren voor wilde dieren.''

TripAdvisor heeft een enorme invloed in de reisindustrie. Uit recent onderzoek blijkt dat de beoordelingen op de site wel 352 miljoen reizen wereldwijd hebben beïnvloed.

Het wordt tijd dat TripAdvisor zijn invloed gebruikt om een verschil te maken. Wij hebben de organisatie in 2015 en 2016 meerdere keren benaderd, maar zij weigeren met ons samen te werken en hebben tot op heden nog geen actie ondernomen om wilde dieren te beschermen. Deze week hebben wij onze campagne gelanceerd tegen het dierenleed dat TripAdvisor promoot en verkoopt. Vele tienduizenden mensen wereldwijd hebben de petitie al getekend.

We hebben eindelijk de aandacht van TripAdvisor, maar in plaats van samen te werken met ons om oplossingen te bedenken om verantwoorde attracties met wilde dieren te promoten, leggen ze de verantwoordelijkheid bij de bezoeker.

Wat TripAdvisor zegt over het promoten van wrede attracties met wilde dieren:

‘’Het feit dat iets op TripAdvisor staat, betekent niet dat wij dit ook vertegenwoordigen.’’

Wij zeggen:

‘’Zo simpel is het niet. TripAdvisor heeft een eigen algoritme ontwikkeld waarmee bepaald wordt hoe bedrijven op hun website worden weergegeven. Dit algoritme kan er dus voor zorgen dat de wreedste attracties met wilde dieren hoog in de Populariteitsindex komen of zelfs een Certificaat van Excellentie kunnen ontvangen. Wij zijn ervan overtuigd dat TripAdvisor het met ons eens zal zijn dat een plek waar wilde dieren worden geslagen, opgesloten, of gedwongen worden op te treden, absoluut niet ‘excellent’ is.

TripAdvisor kan de manier waarop wrede attracties op hun website gepromoot worden, veranderen.’’

Wat TripAdvisor zegt over de kaartverkoop van wrede attracties met wilde dieren:

‘’…er worden geen dier-gerelateerde ervaringen aangeboden op de website, waarvan bekend is dat ze verboden zijn door de lokale overheden. Uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van nationale overheden en lokale agentschappen – niet van websites – om ervoor te zorgen dat bedrijven handelen binnen de wetten van dat land of de regio.”

Wij zeggen:

‘’Zoals iedereen werkzaam in de dierenbescherming helaas weet, wordt dierenleed vaak toegestaan door overheden en agentschappen. Het goede nieuws is dat organisaties en reizigers niet worden tegengehouden om bewuste keuzes te maken. Ruim 100 reisorganisaties verkopen en promoten geen olifantenritten en –shows meer. Dit hebben zij besloten omdat zij weten dat dit de juiste keuze is,  en omdat hun klanten dit eisten, zelfs als olifantenritten en –shows nog legaal zijn.

TripAdvisor moet het voortouw nemen om wilde dieren te beschermen.’’

Wat TripAdvisor zegt over wiens verantwoordelijkheid het is:

‘’Wij geloven dat de beste veranderingen van de reisgemeenschap zelf komen.’’

Wij zeggen:

‘’Daar zijn we het mee eens! Als grootste online platform voor de wereldwijde reisgemeenschap zouden wij graag zien dat TripAdvisor de leiding neemt om een betere wereld te creëren voor wilde dieren. Met hun GreenLeaders programma, om de eco-vriendelijke accommodaties te onderscheiden, heeft TripAdvisor dit al eerder gedaan.

Wij stellen een WildlifeLeaders programma voor, waarmee TripAdvisor verantwoorde attracties met wilde dieren beloont en promoot. Bij deze attracties kunnen wilde dieren in het wild blijven - waar ze horen -  of verkeren zij in een verantwoorde opvang waar ze vrij kunnen rondlopen. Wij willen de organisatie graag helpen met het opzetten van dit programma!’’

Neem vandaag nog actie. Het leven van wilde dieren, zoals olifanten, tijgers, zeeschildpadden en leeuwen is in gevaar op TripAdvisor. Ze hebben jouw hulp nodig. Teken de petitie.Lees ook onze veelgestelde vragen over TripAdvisor.

Tijd om een eind te maken aan foie gras

Tijd om een eind te maken aan foie gras

Vanwege de uitbraak van vogelgriep in Zuidwest-Frankrijk is de productie van foie gras (= vette lever) tot half augustus stil gelegd. Dat geeft iedereen de...