We hebben de publieksprijs van de World Responsible Tourism Awards gewonnen!

05/11/2015

Veel dank aan iedereen die op ons gestemd heeft! Het heeft ons geholpen de People’s Choice Award (publieksprijs) van de World Responsible Tourism Awards te winnen voor onze wildlife-campagne. De Awards werden 4 november uitgereikt tijdens de World Travel Market in Londen.

“Met deze Award laat World Animal Protection zien dat zij mensen aan hun kant hebben gekregen en daadwerkelijk een verschil willen maken. Tevens laat deze campagne zien dat werkelijk iedereen compassie kan tonen op vakantie.”

Wij hebben de award gekregen voor onze recente campagne "Wilde dieren. Geen entertainers", die het doel heeft om wilde dieren te beschermen van wrede entertainmentshows in de toeristische industrie. Wij werken samen met grote namen uit de branche om bijvoorbeeld olifanten te bevrijden van een leven vol misère en daarbij proberen we te voorkomen dat meer olifanten ditzelfde tragische lot te wachten staat.

Tot nu toe hebben 83 reisorganisaties beloofd onze olifantvriendelijke belofte te ondertekenen en hebben zij aangegeven wereldwijd te stoppen met het aanbieden van olifantenritten en -shows.

Uit ons onderzoek blijkt dat attracties met wilde dieren veel toeristen trekken, omdat veel van hen erg van dieren houden en interactie met ze zoeken. Veel mensen hebben echter geen idee van het leed dat er achter de schermen van deze 'attracties' plaatsvindt. Onze campagne onthult deze wreedheden, zodat mensen een bewuste keuze kunnen maken en op die manier verantwoordelijke reizigers kunnen worden.

“Eén van de belangrijkste doelen van de World Responsible Tourism Awards is toeristen te inspireren en te laten inzien wat de mogelijkheden binnen verantwoord reizen zijn.” zegt de woordvoerder van de Awards. “Deze specifieke prijs laat zien wat de toeristen zelf het meest inspireert.”

De organisatoren van de uitreiking over onze campagne: “Met deze Award laat World Animal Protection zien dat zij mensen aan hun kant hebben gekregen en daadwerkelijk een verschil willen maken. Tevens laat deze campagne zien dat werkelijk iedereen compassie kan tonen op vakantie.”

De People’s Choice Award (in samenwerking met National Geographic) is de enige categorie van de Awards waarbij de genomineerden zijn gekozen door het publiek. Dit is bijzonder belangrijk voor ons, omdat onze supporters een centrale rol hebben binnen de wildlife-campagne. Het zou niet mogelijk zijn geweest om 83 reisorganisaties de olifantvriendelijke petitie te laten tekenen zonder hun hulp.

Recentelijk hebben maar liefst 140.128 mensen onze petitie ondertekend, met als doel om van Thomas Cook Group (één van ’s werelds grootste reisorganisaties) te eisen een einde te maken aan het aanbieden van olifantenritten en -shows. Wij overhandigden deze petitie vorige week aan het hoofdkantoor van Thomas Cook in Londen.

De World Responsible Tourism Awards bestaan nu twaalf jaar en zijn opgericht door de organisatie Responsible Travel in 2004. Dit om de meest inspirerende verhalen en acties binnen het thema 'verantwoord reizen' te vieren en aan te prijzen. Wij hopen uiteraard ook in 2016 genomineerd te worden. Nogmaals bedankt aan iedereen die op ons gestemd heeft en we hopen dat iedereen ons blijft steunen om dieren wereldwijd te beschermen! 

Kom in actie

Je kan nog steeds tekenen om Thomas Cook Group op te roepen geen olifantenritten en -shows meer aan te bieden: voeg jouw naam toe aan de petitie.

Lees meer over wilde dieren in de entertainmentindustrie op onze campagnewebsite: Wildlife. Not Entertainers.