Wreedheid van 'Hardlopen met stieren' blootgelegd

06/07/2016

Toeristen ondersteunen marteling vermomd als cultuur

Stierenvechten is wreed en achterhaald. Het hoort niet thuis in een moderne samenleving; cultuur stopt waar wreedheid begint.

De stieren die in de geplaveide straten van Pamplona slippen en uitglijden, zullen diezelfde dag nog worden doodgestoken in de arena van de stad. Toeristen die deelnemen aan deze stierenrennen in Spanje dragen bij aan dit bloedbad.

Stierenvechten neemt af – het aantal toeschouwers loopt terug en arena's sluiten in de landen die dit ‘vermaak’ nog steeds toestaan. Een recente opiniepeiling toonde aan dat 76 procent van de Spanjaarden geen belangstelling heeft voor stierenvechten. De bedrijfstak overleeft alleen vanwege de enorme subsidies, en door de toeristen die, zonder het te weten, dit misbruik van dieren met hun aanwezigheid ondersteunen.

"In Pamplona rent bloed met je mee"

Dat is de ontnuchterende boodschap in onderstaande video. Deze video is gemaakt door ‘Tortura no es Cultura’ (Marteling is geen Cultuur) in samenwerking met ons en andere grote dierenorganisaties in Europa. Het doel van de video is mensen wakker schudden voor de wreedheid van het stierenrennen en oproepen niet mee te doen aan deze barbarij. 

Pas op: deze video bevat grafische en mogelijk verontrustende beelden.

Dirk Jan Verdonk, hoofd Programma's van World Animal Protection Europa stelt: "Het misbruik waarmee de stieren te maken hebben in Pamplona is barbaars. Wij dringen er bij iedereen die erover denkt om dit bij te wonen juist op aan om te helpen een eind te maken aan dit bloedige spektakel en de wrede behandeling van deze dieren. Stierenvechten is wreed en achterhaald. Het hoort niet thuis in een moderne samenleving; cultuur stopt waar wreedheid begint."

Help mee

Deze marteling vermomd als cultuur moet stoppen Je kunt ons helpen door de leiders van Spanje op te roepen om te beloven dat 2016 het laatste jaar is waarin deze wrede tradities plaatsvinden. Niet alleen bij het stierengevechten, maar bij alle feesten en festivals waar de dieren doodsbang worden gemaakt en gemarteld. Teken de petitie.