WSPA beschermt honden in Zanzibar

16/04/2013

WSPA (World Society for the Protections of Animals) steunt een groot hondenvaccinatieproject in Zanzibar, Tanzania om hondsdolheid voorgoed te laten verdwijnen van het eiland.

Dit project is onderdeel van onze wereldwijde Red Collar campagne tegen hondsdolheid. Ons doel is om het afmaken van honden uit angst voor deze ziekte te stoppen.

De veterinaire dienst van Zanzibar heeft een tweejarig project gelanceerd met als doel duizenden honden tegen hondsdolheid te vaccineren. WSPA heeft hier veel ervaring mee en helpt bij het ontwikkelen van een strategie waarmee Zanzibar hondsdolheid in het hele land onder controle krijgt.

Simba beschermt zijn familie, en andersom!

Mwiayi Ame woont met zijn familie, pup Simba en tien andere honden in het dorp Dunge. De familie werkt hard op hun stukje land waar ze mango, papaya, bananen, sinaasappels, tamarinde en kokosnoten telen. De honden hebben een belangrijke rol: ze beschermen het land en de gewassen tegen wilde dieren.

Elke hond heeft met veel zorg een mooie naam gekregen van de familie en Mwiayi vertelde ons dat hij zijn honden elk jaar laat vaccineren tegen hondsdolheid. Hij vindt het heel belangrijk om zowel zijn honden als zijn familie tegen de ziekte te beschermen.

Kleine prik, groot resultaat

Mwiayi en zijn zoon Hamisi verzamelen alle honden en pups voor hun vaccinaties. Gelukkig bestaat het vaccinatieteam uit experts en krijgt Simba snel en behendig twee prikken toegediend: een prik tegen hartworm en een tweede prik tegen hondsdolheid. Een kleine prik, met een beetje pijn, levert grote bescherming op! 

WSPA zal het grote vaccinatieproject tegen hondsdolheid in Zanzibar in minimaal de komende twee jaar steunen. Tijdens deze periode bieden we technische ondersteuning en begeleiding zodat de vaccinatieteams 70% van de honden op het eiland kunnen vaccineren. Dit aantal is nodig om hondsdolheid onder controle te krijgen en afweer tegen de ziekte binnen de hondenpopulatie op te bouwen.

Meer over onze Red Collar campagne: www.redcollar.nl

Verwante artikelen:

  • DierenDokters in actie voor honden
  • Samen voor honden in China
  • Jennifer bezoekt Red Collar project