Zwerfhonden in Sotsji: een diervriendelijk alternatief

05/02/2014

De World Society for the Protection of Animals is fel gekant tegen het afmaken van honden in de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Sotsji.

Wij geloven dat het noodzakelijk is om de oorzaak van de grote zwerfdierenpopulatie aan te pakken, in plaats van deze dieren te doden om de populatie in toom te houden.Ruud Tombrock, Directeur WSPA Europa, zegt hierover: "We zijn diep verontrust over het nieuws dat de autoriteiten in Sotsji drastische maatregelen nemen om hun straten 'op te schonen' en zich te ontdoen van honden en katten in de aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2014.Het massaal afmaken van deze dieren is nooit een goede oplossing. WSPA zet zich al jaren in om deze wrede praktijken te stoppen, en we vragen dringend aan de autoriteiten in Sotsji om direct te stoppen met het afmaken van honden en katten als een manier om de zwerfdierenpopulatie onder controle te krijgen.Er zijn diervriendelijke oplossingen en deze zouden de eerste keus moeten zijn van een stad die nu de aandacht van de wereld op zich weet gevestigd" aldus Ruud Tombrock.

In actie voor honden

We blijven werken met overheden over de hele wereld om hun argumenten voor het doden van honden te ontkrachten en diervriendelijke oplossingen te bieden die zijn toegepast op de specifieke problemen.Uit onze ervaring blijkt dat zwerfhondenpopulaties effectief kunnen worden beheerd via het promoten van verantwoordelijkheid huisdierenbezit en door diervriendelijk populatiemanagement.WSPA voert ook actie voor de zwerfhonden in Roemenië. Laat je horen voor deze dieren en teken nu onze brief aan de Roemeense ambassadeur!Lees hier meer over onze campagne tegen het onnodig doden van honden.

 

Praat met ons mee op Twitter en volg ons op Facebook. 

Verwante artikelen:

  • Roemenie: werken aan alternatieven
  • Belangrijke stap in de strijd tegen hondsdolheid
  • WSPA roept Roemenië op om wet op massaal doden honden te bevriezen

Reactie op afmaken haaien in Australië

haai

In West-Australië worden na enkele incidenten haaien gedood, reden waarom velen van jullie contact met ons hebben opgenomen om te laten weten dat jullie...

Ruim 13.000 honden extra gered

pup-red-collar

De klinieken van DierenDokters hebben in 2013 ons ‘Red Collar’ programma ondersteund, wat leidt tot het redden van meer dan 13.000 honden van een wisse dood....