Ja, ik teken de petitie tegen kangoeroeleed.

Ontvang gratis, Marcel's Green Soap handzeep of de campagnetas

Als dank voor je handtekening willen we je graag gratis Marcel's Green Soap handzeep of de campagnetas aanbieden (verzending alleen binnen Nederland en max. 1 per adres).

Teller Kangoeroe petitie

(Web)Winkels, groothandels, restaurants en slagers verkopen op grote schaal producten waar wilde kangoeroes voor zijn afgeschoten in Australië. De kangoeroejacht is enorm wreed: kangoeroes worden vaak meerdere keren door kogels geraakt voor ze een pijnlijke dood sterven. Roep bedrijven zoals Zalando, About You & Decathlon op kangoeroeproducten uit het assortiment te halen.

Nederlandse bedrijven kijken de andere kant op en verkopen allerlei producten gemaakt van die wilde kangoeroes uit Australië. Van hoeden tot schoenen, schaatsen en huisdiervoer – de winkel profiteren, terwijl de kangoeroes lijden. 

Vul hierboven je gegevens in en onderteken hiermee de petitie aan Nederlandse bedrijven die kangoeroeproducten verkopen: 
Stop de verkoop van dode kangoeroes!

 

Kangoeroes lijden enorm

De jacht op kangoeroes is de allergrootste commerciële slachting van op het land levende, wilde zoogdieren. Jaarlijks worden miljoenen kangoeroes in het wild gedood. De dieren worden in het donker vanaf grote afstand neergeschoten. Tot 40 procent van de schoten is niet meteen fataal. Kangoeroes moeten soms meerdere keren worden beschoten, voor ze dood zijn. Soms ontkomen ze, en sterven ze door de schotwonden een pijnlijke en langzame dood. Jonge kangoeroes (joeys) zitten vaak nog in de buidel van hun moeders. Ze worden met geweld omgebracht, of aan hun lot overgelaten. In tien jaar tijd (tussen 2000 en 2009) zijn naar schatting acht miljoen babykangoeroes onder wrede omstandigheden omgekomen.  

De jacht op kangoeroes in Australië wordt vaak goedgepraat. De kangoeroes zouden een plaag vormen, die concurreren met vee en met de jacht (of afschot) onder controle gehouden zou moeten worden. Niets is minder waar. Het leven van kangoeroes kent allerlei gevaren, zoals bosbranden en grote droogte, met verlies van leefgebied als gevolg. De dieren planten zich maar langzaam voort. De berekeningen over het aantal kangoeroes dat afgeschoten zou ‘moeten’ worden, kloppen van geen kant. Dit vormt een risico voor het voortbestaan van kangoeroepopulaties. En bovendien komt er bij de massale jachtpartij dus ook nog eens ontzettend veel leed kijken.  

Nederland is een van de grootste importeurs van kangoeroeproducten. Dat wordt verkocht via kleine en grote winkels, zoals Decathlon en PetsPlace, maar ook via restaurants en modebedrijven als Zalando en About You. We willen hen overtuigen dat de verkoop van kangoeroeproducten niet acceptabel is. Daarom vragen we jou om samen met ons in actie te komen. Samen kunnen we een verschil maken voor kangoeroes. Laat Nederlandse bedrijven weten dat je tegen de verkoop van kangoeroeproducten bent. Teken de petitie.

 

De incentive mag niet aangevraagd worden via een website waarop uitsluitend gratis artikelen worden aangeboden. Elke aanvraag via een gratis site is vernietigbaar en verplicht ons niet de incentive toe te zenden.