Stop de kooien

Samen met meer dan 140 andere organisaties in Europa is World Animal Protection een burgerinitiatief gestart. We willen in een jaar minstens 1 miljoen handtekeningen verzamelen tegen het houden van dieren in kooien, in de vee-industrie.

Konijnen achter tralies, varkens achter slot en grendel en kippen in een kooi. Het lijkt wel een gevangenis waar dieren, hoewel onschuldig, massaal in worden opgesloten. Voor dieren in kooihuisvesting betekent het: geen daglicht, opgepropt met soortgenoten of helemaal alleen in een kooi en zonder de mogelijkheid om hun kont te kunnen keren.

Jaarlijks zitten nog altijd meer dan 360 miljoen dieren in krappe kooien opgesloten. Om precies te zijn: 368.974.282 miljoen (!) dieren – dat is meer dan het aantal mensen dat in de Verenigde Staten woont. De dieren zitten opgesloten voor hun vlees, eieren of om mee te fokken voor de vee-industrie.

Teken het burgerinitiatief

De oplossing is een verbod op kooihuisvesting in Europa. De Europese Commissie kan dit verbod instellen. Om het onderwerp 'kooien' bij de Europese Commissie op de agenda te zetten, moeten we binnen een jaar een miljoen handtekeningen verzamelen. Omdat de handtekeningen officieel moeten worden ingediend bij de Europese Commissie, worden er meer gegevens gevraagd dan normaal. Jouw gegevens worden na verificatie door de Europese Commissie, dat het om een bestaand persoon gaat, vernietigd. Help mee het leven van miljoenen dieren te verbeteren en teken het burgerinitiatief!

Blijf op de hoogte

Heb je het burgerinitiatief getekend en wil je op een simpele manier op de hoogte blijven van de petitie of andere inspirerende acties voor dieren? Ontvang maandelijks interessante artikelen via e-mail door je gegevens hieronder in te vullen:

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp