De nieuwe kip

Op de binnenplaatsen van het Indiase platteland scharrelt een nieuw kippenras rond.

De dieren gedijen er geweldig - ze zoeken hun kostje bij elkaar, leggen eieren en doen alles wat een kip van nature doet. En deze eenvoudige, goedkope manier van kippen houden heeft ook verrassend veel voordelen voor de mens: het helpt de armoede te bestrijden, zorgt voor betere voeding en biedt nieuwe mogelijkheden voor de vrouwen in meer dan een miljoen huishoudens.

Dit kippenras, de ‘Kuroiler’, is het geesteskind van Keggsfarm. Dit bedrijf streeft ernaar mens en dier een beter leven te bieden en duurzame economische zekerheid te creëren door middel van innovatieve landbouwmethoden. Arme gezinnen kunnen dit unieke, lokale ras voor weinig geld aanschaffen, met verbazingwekkende resultaten… 

Een natuurlijke leefwijze. De sterke Kuroiler is een echte scharrelkip, fit  genoeg om roofdieren te snel af te zijn, zijn eigen voedsel te zoeken en te leven van etensresten. De Kuroiler is gezonder, groeit langzamer en leeft langer dan andere rassen - een wereld van verschil met de krappe kooien en mishandelde dieren in de bio-industrie. 

Betere voeding. Alleen al in West-Bengalen worden Kuroilers in bijna 300 huishoudens gehouden. Geen wonder, als je bedenkt dat maar weinig gezinnen het hele jaar door genoeg te eten hebben. De Kuroiler zorgt zowel voor aanvullende voeding als voor extra inkomen. In de armste gezinnen worden de eieren gewoonlijk aan de kinderen gegeven. 

Extra inkomen. De eieren en het vlees van de Kuroiler leveren voor de arme gezinnen heel wat op. De dieren kosten weinig en kunnen goedkoop worden gehouden, zonder een grote aanslag te doen op het gezinsbudget. Door gebruik te maken van hun bijzondere kwaliteiten, lukt het de eigenaren van Kuroilers steeds beter om topprijzen te krijgen voor hun producten - door de Business India Innovation Awards worden ze dan ook omschreven als ‘plattelandsentrepreneurs’. 

Gelijke kansen. De winst die het Kuroiler-ras opleverde heeft duizenden vrouwen nieuwe kansen geboden. Vrouwen zijn geneigd hun inkomen in het eigen huis, en daardoor in hun toekomst te investeren – ze gebruiken het geld om medicijnen en onderwijs te betalen en te zorgen dat er eten op tafel staat. 

Dankzij het diervriendelijke business model van Keggfarm krijgen arme gezinnen betere voeding en extra inkomen, waarmee het aantoont dat dierenwelzijn ook reële voordelen voor de mens biedt. 

Met uw steun kunnen we de wereldleiders overtuigen hoe belangrijk betere landbouwmethodes kunnen zijn bij het bouwen aan een betere wereld. En de wereld kan niet wachten. Nu is het moment om in actie te komen, samen met World Animal Protection

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp