Beschermen van werkdieren

We werken met eigenaren van ezels, paarden en muildieren op de Westelijke Jordaanoever om mishandeling te stoppen en de zorg voor deze dieren te verbeteren.

In de mobiele dierenklinieken, die we met onze partner The Palestine Wildlife Society hebben, zagen we steeds meer paarden, ezels en muildieren die tekenen vertoonden van verwaarlozing en mishandeling. We zijn toen mensen gaan helpen om hun dieren de juiste zorg te geven. In de aankomende jaren zullen we de verzorging van werkdieren in 26 gemeenschappen in Palestina verbeteren.

In elke gemeenschap trainen we een aantal mensen in de juiste verzorging van werkpaarden en -ezels, zodat zij hun kennis kunnen doorgeven aan anderen. Ze volgen workshops en bezoeken gemeenschappen waar onze training nu al tot verbetering heeft geleid. Hierna delen ze wat ze geleerd hebben. Kennis wordt verspreid. Gewoontes veranderen. Dierenwelzijn verbetert. En omdat hun dieren gezonder zijn, kunnen de eigenaren een hoger inkomen verdienen.

Bescherming van werkdieren in Israël
Werkdieren beschermen op de Westelijke Jordaanoever

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest

Onze oplossing: goede zorg valt te leren

Veel mensen in Palestina zijn afhankelijk van hun werkdieren, maar weten niet goed hoe ze hun dier de juiste zorg moeten geven. Om leed bij mens en dier te voorkomen, geven we trainingen en voorlichting aan de eigenaren. En met resultaat, als gevolg van onze training en voorlichting is het aantal zieke en gewonde werkdieren met vijftig procent gedaald. 

Kijk hier voor een video van Georgina Verbaan op bezoek bij ons project in Palestina in 2010.