Stierenvechten stoppen

World Animal Protection komt in actie om een eind te maken aan deze bloedige 'sport'.

Bij het stierenvechten nemen mannen die gewapend zijn met lansen, zwaarden, dolken en pieken het op tegen stieren. De wapens zijn bedoeld om intense pijn teweeg te brengen en bloedverlies te veroorzaken om zo het dier te verzwakken. Aan het slot van het gevecht wordt de stier gedood.

Een slinkende groep liefhebbers beschouwt het stierenvechten als een ‘kunstvorm’. De gevechten vinden nu nog plaats in verschillende Zuid-Europese landen en delen van Latijns-Amerika. World Animal Protection is ervan overtuigd dat deze gewelddadige vorm van dierenmishandeling overal ter wereld verboden zou moeten worden. Gelukkig gaan steeds meer mensen het stierenvechten zien als wat het is: een barbaars tijdverdrijf waarvoor geen plaats is in de 21ste eeuw.

Hoe jij de stieren kunt helpen

Ga nooit naar een stierengevecht, ‘rennen met stieren’ of andere attracties waar geen rekening wordt gehouden met dierenwelzijn. Het stierenvechterscircuit is sterk afhankelijk van de inkomsten die nieuwsgierige toeristen opleveren – zorg dat je daar niet bij hoort. 

En doe vandaag nog een donatie om dierenmishandeling te stoppen.

Lees hier meer over het werk van onze Nederlandse collega-organisatie Comité Anti Stierenvechten (CAS).

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp

Terugvechten: verbod in Catalonië

De Spaanse regio Catalonië is voorop gegaan in de strijd tegen het stierenvechten, dankzij het burgerinitiatief ‘PROU’ (‘Genoeg’), dat internationaal werd gesteund door World Animal Protection. Na een jarenlange campagne, stemde het Catalaanse parlement op 28 juli 2010 met overgrote meerderheid voor een verbod op stierenvechten. De campagne waarmee we PROU bijstonden kreeg geweldig veel steun van onze supporters en het Nederlands publiek.

Het Catalaanse verbod stelt een voorbeeld dat gevolgd kan worden door andere steden, provincies, regio’s of landen. Zo hebben al verscheidene steden in Mexico, Ecuador, Venezuela, Frankrijk, Portugal en Colombia zich tegen het stierenvechten verklaard.

Kijk hier de documentaire over hoe het verbod in Catalonië werd bereikt (Engelstalig)