Tijd om een eind te maken aan foie gras

04/05/2016

Vanwege de uitbraak van vogelgriep in Zuidwest-Frankrijk is de productie van foie gras (= vette lever) tot half augustus stil gelegd. Dat geeft iedereen de tijd om na te denken over een definitief einde aan deze wrede productiemethode.

Jaarlijks worden tientallen miljoenen ganzen en eenden met dwang gevoerd: ze krijgen een paar keer per dag een trechter in hun keel gestopt waardoor een elektrische pomp maïspap naar binnen stuwt. Na verloop van tijd zwelt de lever van de dieren op, ze worden geslacht en voilà: foie gras.

In Frankrijk is bij wet bepaald dat foie gras alleen zo mag heten als er dwangvoeding aan te pas komt. Maar World Animal Production wil dat aan dit dierenleed een einde wordt gemaakt. Vanwege de productiestop is dit het moment voor actie. Daarom lanceren wij een petitie voor de Franse minister van Landbouw waarin wij met klem vragen over te stappen op een diervriendelijkere productiemethode. 

Dit is ook het moment om iedereen op te roepen het product foie gras niet meer te kopen om de producenten op andere gedachten te brengen. En natuurlijk om onze petitie te tekenen, want ‘foie gras komt ons behoorlijk de strot uit’. Teken onze petitie via Facebook.