Plompe Lori | een half aapje

Veelgestelde vragen

 

Op deze pagina vind je alle antwoorden op de vragen die het meest worden gesteld. De veelgestelde vragen over de adoptieolifanten vind je hier, en die over de adoptieberen staan hier. Staat je vraag er niet tussen? Vul dan ons contactformulier in. Liever telefonisch contact? Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 088-2680000 en helpen je graag verder.

Wat doen wij?

Waar zetten wij ons voor in?

Samen met onze supporters en donateurs beschermen we dieren, wereldwijd. Wilde dieren, dieren in gemeenschappen, vee en dieren in rampsituaties. We leveren directe (nood)hulp, geven voorlichting en lobbyen voor betere wetten en regels. We werken aan een wereld waarin wreedheid tegen dieren niet meer bestaat! Bezoek onze resultatenpagina om te zien wat we al bereikt hebben, blijf op de hoogte van ons werk door onze nieuwsbrief of ons magazine, of volg ons op FacebookLinkedIn of Instagram voor de laatste updates.   

Hoe wordt mijn donatie besteed?

Het geld dat mensen ons geven, besteden we zo veel en zo snel mogelijk aan de verbetering van het leven van dieren. Voor elke gedoneerde €1 die je in 2020 doneerde: ging €0,70 rechtstreeks naar de bescherming van dieren over de hele wereld, en werd €0,30 besteed aan fondsenwerving, administratie en communicatie. Voor elke €1 die we aan fondsenwerving hebben uitgegeven, hebben we nog eens €4 opgehaald.

Diagram

Meer inzicht kun je terugvinden in ons jaarrekening.

Wat kan ik zelf doen?

Wat kan ik doen als ik dierenleed zie op vakantie?

Wat fijn dat je zo bezig bent dierenwelzijn op vakantie! Je kunt, als het veilig is, proberen een foto of video te maken. Noteer de datum er altijd bij. Maak daarnaast melding bij je lokale reisagent, lokale VVV en indien mogelijk een lokale dierenbeschermingsorganisatie. Als je met een groepsreis bent, geef de misstanden dan ook door aan de reisorganisatie. Meer informatie vind je in onze ‘Diervriendelijk op vakantie’-brochure.

Kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Wil jij je samen met ons inzetten voor het verbeteren van het leven van dieren in Nederland én daarbuiten? Of je nu een paar uur in de maand wilt helpen of elke week, er is altijd iets te doen wat bij je past. Als vrijwilliger werk je samen met een gepassioneerd en betrokken team vrijwilligers en medewerkers van World Animal Protection Nederland. Lees er meer over op onze vrijwilligerspagina.

Hoe kan ik donateur worden?

Wat geweldig dat je World Animal Protection met een vast bedrag wilt gaan steunen. Jouw waardevolle steun is onmisbaar en helpt dieren die het slachtoffer zijn van rampen, verwaarlozing of mishandeling. Samen met dierenvrienden zoals jij, zetten we ons in om alle dieren, waar dan ook ter wereld, te redden en te beschermen. Lees meer over de verschillende mogelijkheden om bij te dragen of vul direct het donatieformulier in.

Welke petities kan ik ondertekenen?

Je vindt alle actuele petities op onze petitiepagina.

Hoe kan ik zelf een actie opzetten?

Wil je iets betekenen voor dieren, iets dat groter is dan jezelf? Organiseer je eigen actie en betrek vrienden, familie en kennissen bij jouw missie! Om dieren te redden en beschermen is nu eenmaal geld nodig. Hoe meer financiële support, hoe meer dieren geholpen worden. Jij kunt direct iets betekenen. Ben je jarig, ga je trouwen of wil je geld inzamelen in ruil voor een sportprestatie, of zomaar? Je eigen actie starten, kan heel gemakkelijk. We vertellen je op onze actiepagina over de verschillende mogelijkheden.

Hoe kan ik nalaten?

Natuurlijk zijn wij erg blij dat je overweegt om World Animal Protection te laten delen in jouw nalatenschap. Door ons op te nemen in je testament, kun je je idealen laten voortleven. Je kunt dit op drie manieren doen. Onze relatiemanager bijzondere giften Erika Frey vertelt je er meer over.

Wat kan ik als bedrijf doen?

Wereldwijd verdienen dieren onze bescherming. Samen met je medewerkers kun je World Animal Protection helpen om hieraan bij te dragen. Je kunt jullie betrokkenheid bij het welzijn van dieren op verschillende manieren laten zien, zoals via een salarisdonatie. Kom in actie als bedrijf!

Wat kunnen jonge dierenvrienden doen?

We hebben een kinderpagina speciaal voor jonge dierenvrienden. Hier vind je informatie voor je spreekbeurt of werkstuk, leuke doe-boekjes en een mooie kleurplaat. Veel plezier!

Algemene vragen

Waarom moet ik bij het tekenen van een petitie al mijn gegevens opgeven?

We bekijken per keer welke gegevens nodig zijn voor het aanbieden van de petitie. Wanneer we je als dank voor het tekenen van de petitie iets toesturen, hebben we uiteraard je adresgegevens nodig. We vragen ook om een telefoonnummer, zodat we eventueel een keer kunnen bellen met het verzoek tot een vrijwillige donatie. Om dieren te helpen is immers geld nodig. We hopen op je begrip. Maar we begrijpen het uiteraard als je liever niet gebeld wordt. Je kan dat op elk gewenst moment bij ons aangeven.

Waarom word ik door jullie gebeld?

Om dieren te helpen is helaas altijd geld nodig. Daarom bellen we soms supporters met het verzoek tot een vrijwillige (extra) donatie. Je kan op elk gewenst moment aangeven dat je liever niet gebeld wordt.

Waarom geven jullie gratis gadgets en cadeautjes weg?

Om dieren te kunnen helpen zijn fondsenwerving en financiële giftverzoeken onmisbaar. Het verbinden van een 'cadeautje' aan een gift heeft ons geleerd dat donaties hoger worden. Des te hoger of meer de donaties zijn, des te beter wij dieren wereldwijd kunnen helpen. En dat is ons doel.

Waar kan ik mijn klacht of suggestie doorgeven?

Heb je een ervaring met World Animal Protection die niet overeenkomt met jouw verwachtingen? Laat dit ons dan alsjeblieft direct weten via ons klachtenformulier. Door het met ons te delen kunnen wij ons blijven verbeteren! Geen klacht maar een suggestie? Ook dan kun je gebruik maken van het formulier.

Wat is jullie rekeningnummer?

Ons IBAN-rekeningnummer voor giften is NL30TRIO0198307365. Bedankt voor je steun aan ons werk voor de dieren!

Hebben jullie vacatures?

Met een enthousiast en gemotiveerd team werken we dagelijks aan het verbeteren van dierenwelzijn wereldwijd vanuit ons kantoor in Den Haag. Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan het beschermen van dieren? Neem een kijkje op de vacaturepagina om te zien of er een geschikte functie voor je beschikbaar is.

Waar vind ik jullie jaarverslagen?

Op deze pagina! We publiceren elk jaar zowel een jaarverslag als een jaaroverzicht van alle successen die we dat jaar voor dieren hebben behaald.

Wat doen jullie om maatschappelijk verantwoord te handelen?

In de bedrijfsvoering van ons werk houden we nadrukkelijk rekening met onze impact op mens, milieu en – uiteraard – dier. Bij de inrichting van ons kantoor hebben we zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt om onze CO2 voetafdruk te verkleinen. In de dagelijkse bedrijfsvoering compenseren we de CO2-uitstoot van vliegreizen, stimuleren we OV en fietsgebruik, gebruiken we chloorvrij papier, organiseren we vlees- en visvrije evenementen en kopen we koffie, (plantaardige) melk en overige relevante producten biologisch in. In de bredere zin van ons werk, de campagnes die we voeren de hulp die we bieden op verre plekken in de wereld, nemen we gedragscodes en lokale culturen en gebruiken in acht, en proberen we ook daar zoveel mogelijk gebruik te maken van inkoop die de belasting van onze aarde beperkt.

Donateurs

Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

Je kunt je gegevens wijzigen door een mail te sturen naar info@worldanimalprotection.nl. Vermeld daarin je oude én je nieuwe gegevens. We zullen dit dan zo spoedig mogelijk verwerken.

Hoe kan ik het bedrag van mijn donatie aanpassen?

Laat dit ons per e-mail info@worldanimalprotection.nl weten of neem tijdens kantooruren telefonisch contact op via: 088-2680000.

Wanneer wordt mijn machtiging geïncasseerd?

World Animal Protection incasseert aan het einde van de maand. Op onze machtigingspagina vind je naast algemene machtigingsinfo ook een overzicht met de exacte incassodata. Wanneer jouw incasso daadwerkelijk wordt afgeschreven, hangt af van je bank.

Waarom kan ik niet meer met de Acceptgiro een bedrag overmaken?

Vanaf 1 juni 2023 bestaat de Acceptgiro niet meer. De banken hebben besloten dan te stoppen met dit betaalmiddel omdat er steeds minder mensen gebruik van maken.

Hoe kan ik zonder Acceptgiro een bedrag overmaken?

De goede doelen ontwikkelden samen een alternatief voor de Acceptgiro: ‘Mijn eenmalige gift’. Hiermee kunt u net zo gemakkelijk en vertrouwd een eenmalige gift aan ons overmaken. Vul de bon (die u via de post ontvangt als we een speciaal geefverzoek aan u doen) in en stuur deze naar ons op. Ook kunt u altijd uw gift zelf aan ons overmaken. Dat kan via:

1. Internetbankieren
U maakt via uw online bankomgeving uw bedrag over naar rekeningnummer NL30 TRIO 0198 3073 65, t.n.v. World Animal Protection. Als u van ons per post een geefverzoek heeft gehad, vermeld dan graag ook het betalingskenmerk dat op ‘Mijn eenmalige gift’ staat. 

2. iDeal
Als u van ons per post een geefverzoek heeft gehad, vindt u op de brief en ‘Mijn eenmalige gift’ een iDeal QR-code. Scan de QR-code met uw bank-app of met de camera van uw telefoon. Uw telefoon herkent deze code en geeft een melding. Tik op de melding om de link naar de doneerpagina op onze website te openen.

Ik heb nog Acceptgiro’s liggen waarmee ik een gift wil overmaken. Kan dat?

Tot 1 juni 2023 kan dat nog. Na 1 juni 2023 verwerken de banken de acceptgiro’s niet meer. Gebruik dan de gegevens van de Acceptgiro om via internetbankieren uw bedrag over te maken.

Hoe kan ik mijn donatie stopzetten?

Wat jammer dat je ons als donateur wil verlaten. Wist je dat het ook mogelijk is om jouw donatie te wijzigen? Bijvoorbeeld naar een lager bedrag of een andere frequentie van de afschrijvingen? Elke donatie, hoe klein ook, is hard nodig om de levens van dieren wereldwijd te helpen verbeteren. We hopen dat je dit wilt overwegen zodat je kunt blijven bijdragen aan het beschermen van dieren wereldwijd. Wil je je machtiging wijzigen of toch stopzetten? Neem dan contact met ons op via 088-2680000. Wij verwerken jouw wijziging of opzegging dan direct. Let op voor de opzegservice van externe sites als opzeggen.nl of Xpendy: dit is onnodig en kost je zelfs extra geld.