elephant valley project

Dieren in het wild

We beschermen en redden wilde dieren, en zetten ons overal ter wereld in om wilde dieren in het wild te houden. Waar ze horen!

Wie denkt dat een dier geen trauma kan oplopen, heeft nog nooit een olifant eindeloos en rusteloos aan de ketting heen en weer zien bewegen. En wie denkt dat een dier zich niet kan vervelen, heeft nog nooit een dolfijn onophoudelijk rondjes zien zwemmen in zijn kleine tank.

 

Dieren zijn bewust, daarom moeten we bewust met dieren omgaan. Wij laten van ons horen. Vechten voor een waardig bestaan. We stoppen het misbruik van wilde dieren voor toeristisch vermaak, zoals olifantenritten en dolfijnenshows. We vangen wilde dieren op die het nodig hebben, en zetten ons in tegen de wereldwijde handel in wilde dieren. Kom samen met ons in actie om wilde dieren in het wild te houden. Waar ze horen!

Wilde dieren - Geen entertainers

Waar we wilde dieren het liefste zien? In het wild natuurlijk! Maar helaas is de realiteit anders. Over de hele wereld worden dieren ingezet als entertainers. Om mensen te vermaken lijden ze hun leven lang. Samen met jou beschermen we deze dieren – en werken we toe naar een wereld waarin wreedheid tegen hen niet meer bestaat.

Wilde dieren – Geen huisdieren

Wilde dieren: je komt ze liever niet zomaar tegen binnenshuis. Toch zit er vaak genoeg een roodstaartpapegaai in een kooitje in de tuin, of kronkelt er een slang door een terrarium in de woonkamer. Dat is misschien leuk voor het baasje, maar een nachtmerrie voor het dier.

Wilde dieren – Geen medicijnen

Dieren in medicijnen?! Ja, het is echt zo. In Azië worden leeuwenbotten of berengal verwerkt tot traditionele medicijnen. Een onnodige industrie, vreselijk dierenleed als gevolg. Daarom komen wij in actie.

Wilde dieren – Geen producten

De wereld worstelt sinds eind vorig jaar met de corona-pandemie. Wilde dieren en het coronavirus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. COVID-19 sprong vermoedelijk op een markt in China van een wild dier over naar de mens. De markt speelde sowieso een grote rol bij de verspreiding van het virus. Een ding is zeker: dit willen we nooit meer. Maar de oplossing ligt niet alleen in China. Om dit te voorkomen, moeten we overal ter wereld onze omgang met dieren veranderen.

Onze campagnes

Uit je tegen dierenleedvermaak

Waar we wilde dieren het liefste zien? In het wild natuurlijk! Maar de realiteit is helaas anders. Over de hele wereld worden wilde dieren gebruikt als entertainers: dierenleedvermaak. Tot wel 550.000 wilde dieren lijden dagelijks voor het vermaak van toeristen. Denk aan dolfijnenshows en olifantenritten. Maar de attracties zijn allesbehalve leuk voor de dieren.

In actie voor kooivrije civetkatten

Civetkoffie word verkocht als luxe product, maar voor de civetkatten die uit het wild worden geroofd en opgesloten om deze koffie te produceren is er weinig luxe aan.

Een fokverbod voor dolfijnen in Nederland

Een leeuw die door een brandende hoepel springt, een olifantenrit in de dierentuin en een struisvogel voor de koets. Gelukkig mag dat in Nederland allemaal niet meer. Toch is er nog wel een wild dier dat wel wordt gebruikt voor entertainment: de dolfijn. In Nederland leven nog steeds dolfijnen in gevangenschap ter vermaak van mensen.

Diersoorten

Dolfijnen

Alles over dolfijnen

Beren

Alles over beren

Olifanten

Alles over olifanten

Leeuwen

Alles over leeuwen

Kangoeroes

Alles over kangoeroes

Papegaaien

Alles over papegaaien

Civetkat met koffiebessen

Help je mee?

Je kunt ons al steunen vanaf 3 euro per maand. Met jouw bijdrage maken we het verschil in de levens van miljoenen dieren. Deze dieren hebben jou nodig om voor ze op te komen.

Doneer nu