Olifant Kammoon

Adopteer een olifant

Wist je dat olifanten voor vermaak van toeristen zoals olifantenritten, of wassen in de rivier, op een wrede manier worden afgericht? Via het trainingsproces ‘the crush’ wordt de wil van olifanten hardhandig gebroken. En dit is nog maar het begin van een leven vol lijden in de toeristenindustrie.

Helaas kunnen deze dieren nadat ze gered zijn niet meer veilig terugkeren naar het wild. Daarom steunen we olifantvriendelijke opvangplekken. Maar deze opvangplekken in stand houden brengt enorme kosten met zich mee. Jij kunt geredde olifanten helpen door een olifant te adopteren en er zo voor te zorgen dat er voldoende voedsel en verzorging voor je olifant beschikbaar is. 

  • Voor € 3 per maand zorg je voor voldoende medicijnen voor je olifant
  • Voor € 8 per maand help je je olifant aan voldoende gras, bladeren, fruit en groenten
  • Voor € 15 per maand zorg je dat je olifant onderdak heeft

Als we niets doen liggen ondervoeding en gezondheidsproblemen opnieuw op de loer. Adopteer nu een olifant, je ontvangt na je adoptie direct je adoptiecertificaat in je inbox.

Je adoptie omvat:

  • Een gepersonaliseerd adoptiecertificaat
  • Updates over je geadopteerde olifant per mail
  • Gratis abonnement op ons driejaarlijkse Werelddier magazine
  • Jaarlijks ontvang je onze dierenkalender met prachtige dierenbeelden


Waarom is het nodig een olifant te adopteren?

Onze onderzoeken wijzen uit dat misbruik van olifanten wijdverspreid is in de toeristenindustrie. Wij vinden dat geen enkele olifant geslagen en misbruikt zou mogen worden voor ons toeristisch vermaak. Olifanten worden op jonge leeftijd weggerukt van hun moeders waarna via de zeer traumatische 'crush' hun wilskracht wordt gebroken. Ze worden vastgezet aan een ketting, geïsoleerd en uitgehongerd om ze kwetsbaar te maken. Pas dan kunnen olifanten worden getraind voor ritten en ander vermaak waarbij er direct contact is tussen de olifant en mensen. Als hun wilskracht door deze training eenmaal gebroken is, worden ze ingezet voor het vermaak van toeristen waarbij ze hun leven lang lijden.

Samen met onze partners in Azië werken we er hard aan om een einde te maken aan deze wrede praktijken. We transformeren de olifantenkampen waar dit leed voorkomt in opvangplekken, die olifantvriendelijk zijn. Hier kunnen de olifanten, die niet meer terug naar het wild kunnen, op een veilige plek een gelukkig en gezond leven leiden. Olifanten eten elk tot wel 300 kilo aan gras, bladeren, fruit en groenten per dag. Bovendien hebben oudere olifanten supplementen nodig om hun gezondheid op peil te houden. Dat brengt hoge kosten met zich mee. Door een olifant te adopteren help je ondervoeding en gezondheidsproblemen voorkomen.


Wat doet World Animal Protection verder met jouw steun om dieren te beschermen? 

Naast het transformeren van olifantenkampen, werken we eraan om de cyclus van wreedheid voor vele andere dieren die wereldwijd lijden te doorbreken. Met jouw steun overtuigen we de Thaise regering om te stoppen met 'the crush', informeren we toeristen over de afschuwelijke waarheid achter het vermaak van wilde dieren, zodat de vraag ernaar stopt en overtuigen we reisorganisaties geen wrede attracties meer aan te bieden. Daarnaast werken we aan een nieuwe wet om olifanten te beschermen. Met jouw hulp kunnen we deze industrie voorgoed veranderen!