De heer Knape laat zijn geld achter aan de dieren

De heer Knape heeft altijd al iets met dieren gehad. Daarom besloot hij 7 jaar geleden in zijn testament vast te leggen dat zijn geld later voor de dieren is bestemd. World Animal Protection is een van de doelen die hij een warm hart toedraagt en steunt middels een gift via zijn testament. 

Gek met dieren

“Ik heb altijd wat met dieren gehad. Dat heb ik al van huis uit meegekregen, mijn moeder was gek op dieren en zo ben ik er geleidelijk ingerold. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom trek ik mij hun lot aan.” Zelf heeft de heer Knape een aantal jaar geleden een hondje uit Spanje gehaald. “Branco beschouw ik steeds meer als mijn levensgezel. Dat een diertje toch zo’n grote plaats kan innemen in het leven van een mens, realiseer ik mij steeds meer. Ik beschouw hem als een geschenk van God.”

Zwerfhonden

“Tijdens vakanties ben ik vaak geconfronteerd met de ellendige levensomstandigheden van zwerfdieren, bijvoorbeeld de zwerfhonden in Marokko, Egypte en Griekenland. Ongelofelijk triest word ik ervan... Daarom ga ik niet graag meer op vakantie. Ik vind het  – naarmate ik ouder word - steeds moeilijker om al dat dierenleed aan te zien. Dan ga je toch nadenken: wat heeft waarde in het leven? Voor mij zijn dat de dieren. ”

Geld komt goed terecht

”World Animal Protection heb ik van meet af aan leren kennen als een betrouwbare organisatie met een breed aandachtsgebied. En ze zijn echt gericht op daadwerkelijke en effectieve oplossingen in schrijnende situaties van dierenleed. Kijk bijvoorbeeld naar die miljoenen honden die ze hebben gevaccineerd waardoor ze niet meer afgeschoten hoeven te worden. Daar besteed ik mijn geld graag aan. Ook mijn collectie antiek – een grote hobby van me – is bestemd voor de dieren. Hoe ze mijn geld gaan besteden mogen ze zelf beslissen. Ik heb daar alle vertrouwen in. Ook uit liefde voor mijn eigen huisdier wil ik iets voor andere dieren kunnen betekenen, nu en in de toekomst.”

>> Wilt u meer weten over nalaten aan de dieren of heeft u World Animal Protection al in uw testament opgenomen en wilt u uw verhaal ook graag delen? Neem dan contact op met Erika Frey via erikafrey@worldanimalprotection.nl.

>> Lees meer over nalaten via je testament

De heer Knape en zijn hondje Branco

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp