Twee varkentjes liggend in stro

Vijf tips voor een volle online collectebus

Geweldig dat je collecteert om dieren wereldwijd te beschermen! Uiteraard sta je er niet alleen voor. We delen graag wat tips met je en je kunt met vragen ook altijd bij ons terecht.  

Vijf tips voor jouw collecte 

 1. Durf te vragen
  Anderen om geld vragen kan een drempel zijn. Maar bedenk dat je het niet voor jezelf doet; de dieren je dankbaar zullen zijn. Een relatief klein bedrag van bijvoorbeeld 3 euro maakt al een groot verschil!  
 2. Benader je dierenvrienden persoonlijk
  Je hebt je persoonlijke motivatie en foto bij je actie geplaatst. Wees ook persoonlijk in je benadering van mensen: vraag ze individueel met een gericht WhatsAppje of bericht. Dat werkt vaak beter dan bijvoorbeeld een groepsmail.
 3. Van Facebook tot Tikkie
  Stuur een WhatsApp, zet Facebook en Instagram in én vraag mensen in een persoonlijk gesprek. Vergeet niet de link naar jouw online collectebus mee te sturen, zo kunnen mensen meteen de daad bij het woord voegen. Ook handig: je kunt zelfs Tikkie gebruiken. Via je collectepagina kan je een Tikkie-link delen via WhatsApp – de makkelijkste manier om te doneren.
 4. Deel inspiratie
  Deel wat van jouw passie of inspiratie als je online gaat collecteren. Heb je een film gezien over dit onderwerp, of een boek gelezen dat je zou aanraden? Deel die dan, samen met je collectebus, met je vrienden of familie. Jouw motivatie om in actie te komen werkt vast aanstekelijk.
 5. Bedank gevers
  Vergeet niet je gevers te bedanken, misschien willen zij jouw actie met nog wel meer mensen delen. Zien geven doet geven!

Los van deze tips: het allerbelangrijkste ingrediënt voor succes is natuurlijk jouw passie voor het welzijn van dieren. Jouw enthousiasme zal aanstekelijk werken en zal je vrienden over de streep trekken! Zo hopen we met jouw hulp, en die van andere dierenvrienden, zoveel mogelijk donaties op te halen. We wensen je heel veel succes met collecteren!

Kunnen we je nog ergens bij helpen? 

Onze medewerkers van Supporter Services denken graag met je mee. Stuur ze een e-mail via info@worldanimalprotection.nl.