Collega's team World Animal Protection

Word vrijwilliger

Hou je van dieren en wil je actief opkomen voor hun belangen? Wil jij je samen met ons inzetten voor het verbeteren van het leven van dieren in Nederland én daarbuiten? Word dan vrijwilliger bij World Animal Protection!

Of je nu een paar uur in de maand wilt helpen of elke week, er is altijd iets te doen wat bij je past. Als vrijwilliger werk je samen met een gepassioneerd en betrokken team vrijwilligers en medewerkers van World Animal Protection Nederland.

Er zijn verschillende mogelijkheden om als vrijwilliger ondersteuning te bieden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • Het zelf organiseren van een actie voor dieren en hier sponsoren voor zoeken (vrienden, familie, collega’s). Dit kan zijn het organiseren van een hondenwandeling, een kledingveiling houden of een sponsorloop organiseren. 
  • Ad hoc aansluiten bij acties & evenementen, georganiseerd door World Animal Protection, om ons te promoten. Denk aan het geven van informatie, collecteren, verkopen van merchandise, etc.    
  • Het verspreiden van promotiematerialen zoals brochures en magazines over World Animal Protection onder dierenartsen, scholen, maneges etc.
  • Social media-ambassadeur. Wij zijn erg actief op Facebook. Hier delen we informatie over onze projecten, campagnes en ook leuke dierennieuwtjes. Een aantal keer per jaar doen we een grote campagne via Facebook. We zijn altijd op zoek naar supporters die willen helpen deze boodschappen verder te verspreiden.
  • Start een digitale collecte via https://worldanimalprotection.digicollect.nl/. Stuur ‘m rond en vraag je vrienden om een donatie.

Ben je enthousiast en wil je je vrijwillig inzetten voor dierenbescherming? Stuur dan een mail naar info@worldanimalprotection.nl.

 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om via World Animal Protection als vrijwilliger in het buitenland actief te zijn?

Helaas is het niet mogelijk om via ons naar het buitenland te gaan om daar vrijwilligerswerk te doen. Onze gespecialiseerde noodhulpteams werken in gebieden die getroffen zijn door rampen. Deze teams moeten heel snel inzetbaar zijn bij natuurgeweld zoals overstromingen, aardbevingen, orkanen etc. Hierdoor hebben ze geen tijd om vrijwilligers en/of stagiaires te begeleiden. We zenden daarom geen mensen uit naar projecten in het buitenland.

Kan ik via World Animal Protection vrijwilligerswerk doen in directe relatie tot dieren?

Helaas is het niet mogelijk om via World Animal Protection vrijwilligerswerk te doen waarbij je in direct contact bent met dieren. Mocht je dit wel willen, dan kun je het best contact opnemen met een dierenasiel of kinderboerderij bij jou in de regio, want onze ervaring is dat zij vaak op zoek zijn naar vrijwilligers.

Als ik de enquête over vrijwilligerswerk invul, wat doen jullie dan met mijn gegevens?

De persoonsgegevens die je op het formulier invult worden opgeslagen in de vrijwilligersdatabase van World Animal Protection met als doel om zo persoonlijk en relevant mogelijk met je te kunnen communiceren. De gegevens worden nergens anders voor gebruikt.