Word vrijwilliger

Hou je van dieren en wil je actief opkomen voor hun belangen? Wil jij je samen met ons inzetten voor het verbeteren van het leven van dieren in Nederland én daarbuiten? Word dan vrijwilliger bij World Animal Protection!

Of je nu een paar uur in de maand wilt helpen of elke week, er is altijd iets te doen wat bij je past. Je kunt zowel op kantoor als thuis aan de slag, individueel óf samen.

Vrijwilligersfuncties

Vrijwilliger Kantoor (minimaal twee dagen per week)

Afhankelijk van je opleiding en ervaring lopen de werkzaamheden uiteen van het verrichten van administratieve handelingen tot het meehelpen met het organiseren van acties en campagnes. 

Vrijwilliger Acties en/of evenementen (van 0 tot 20 uur per week)

  • Het zelf organiseren van een actie voor dieren en hier sponsoren voor zoeken (vrienden, familie, collega’s). Dit kan zijn het organiseren van een hondenwandeling, een kledingveiling houden of een sponsorloop organiseren. 
  • Ad hoc aansluiten bij acties & evenementen, georganiseerd door World Animal Protection, om ons te promoten. Denk aan het geven van informatie, collecteren, verkopen van merchandise, etc.    
  • Het verspreiden van promotiematerialen zoals brochures en magazines over World Animal Protection onder dierenartsen, scholen, maneges etc.
  • Het vanuit huis benaderen van bedrijven/scholen/sportverenigingen met de vraag of zij aan een actie deel willen nemen, een sponsorloop willen organiseren of informatie hierover onder hun achterban willen verspreiden.

Als vrijwilliger werk je samen met een gepassioneerd en betrokken team vrijwilligers en medewerkers van World Animal Protection Nederland. Wij zorgen voor begeleidende materialen, organiseren regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten op ons kantoor en natuurlijk kun je altijd terecht bij onze vrijwilligerscoördinator. Maar het mooiste is natuurlijk dat je bijdraagt aan een structurele verbetering van dierenwelzijn 

Meer informatie

Ben je enthousiast en wil je je vrijwillig inzetten voor dierenbescherming? Of wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Danny van Soest via info@worldanimalprotection.nl of bel 070-3142805.

--------------------------------

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om via World Animal Protection als vrijwilliger in het buitenland actief te zijn?

Helaas is het niet mogelijk om via World Animal Protection naar het buitenland te gaan. In het buitenland hebben wij onze noodhulpteams werken. Hier hebben wij er zes van over de hele wereld. Deze gespecialiseerde teams moeten heel snel inzetbaar zijn bij rampen zoals overstromingen, aardbevingen, orkanen, etc. Het zijn voornamelijk dierenartsen met veel ervaring. Door de snelle inzetbaarheid is het voor ons helaas onmogelijk om te werken met vrijwillige parttime dierenartsen/medewerkers. Er zijn wel andere mogelijkheden wat betreft het doen van vrijwilligerswerk voor World Animal Protection. Kijk hierboven of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Danny van Soest via info@worldanimalprotection.nl of bel 070-3142805.

Kan ik via World Animal Protection vrijwilligerswerk doen in directe relatie tot dieren?

Helaas is het niet mogelijk om via World Animal Protection vrijwilligerswerk te doen waarbij je in direct contact bent met dieren. Mocht je dit wel willen, dan kun je het best contact opnemen met een dierenasiel of kinderboerderij bij jou in de regio, want onze ervaring is dat zij vaak op zoek zijn naar vrijwilligers. Er zijn wel andere mogelijkheden wat betreft het doen van vrijwilligerswerk voor World Animal Protection. Kijk hierboven of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Danny van Soest via info@worldanimalprotection.nl of bel 070-3142805.

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest