adopteer een olifant

5 redenen om vandaag nog een olifant te adopteren

Nieuws

Er zijn veel manieren om dieren te helpen. Gelukkig hoef je niet altijd naar de andere kant van de wereld te reizen om iets goeds te doen. Sterker nog: vanuit de plek waar jij nu zit, kun je olifanten redden uit de toeristenindustrie in Thailand! Als je een olifant adopteert, maak je een wereld van verschil.

Olifanten zijn bijzondere dieren. Ze zijn ontzettend intelligent en zeer sociaal. Dat ze een goed geheugen hebben was je misschien al bekend, maar wist je ook dat ze elkaar begroeten, met elkaar spelen, om gestorven soortgenoten rouwen en zichzelf herkennen in de spiegel?

De manier waarop olifanten in de entertainmentindustrie worden behandeld is gruwelijk; ze lijden enorm onder de pijn en de stress. Gelukkig kun jij een verschil maken voor deze dieren.

Adopteer een olifant

Als je een olifant adopteert…

  1. …red je dieren uit de toeristenindustrie

Achter een olifantenrit of waspartij in een rivier gaat ontzettend veel leed schuil. Olifanten in de toeristenindustrie moeten veel doorstaan en ook de drie olifanten die je kunt adopteren hebben een wreed, stressvol en pijnlijk verleden. Olifant Ya Bu werd iedere dag op dezelfde plek door toeristen gevoerd, en kreeg door slechte voeding en gebrek aan lichaamsbeweging overgewicht en een slechte huid. Kammoon heeft een traumatisch leven achter de rug als bedelolifant. En de vierjarige Mokimae moest al heel jong kunstjes doen in het circus voor het vermaak van mensen. Door een olifant te adopteren, help je ons om de olifantenkampen waar dit leed voorkomt te transformeren in olifantvriendelijke opvangplekken. Zo geven we deze olifanten samen een nieuw leven.

adopteer olifant

2 …geef je geredde olifanten de juiste verzorging

Nu Ya Bu, Kammoon en Mokimae eenmaal in een goede opvang terecht zijn gekomen, krijgen ze de kans om een gezond, veilig en gelukkig leven te leiden. Dat is niet goedkoop. Een gemiddelde olifant eet 300 kilo aan gras, bladeren, fruit en groenten per dag! En dan zijn er ook nog olifanten die speciale medische zorg nodig hebben, en oudere olifanten die voedingssupplementen krijgen om hun gezondheid op peil te houden. Ondervoeding en gezondheidsproblemen liggen dus op de loer. Met jouw adoptie kunnen we zorgen dat je olifant voldoende voedsel, medicijnen en onderdak heeft.

3…sta je op tegen de wrede trainingsmethode ‘the crush’

Nog voordat de olifanten voor vermaak worden ingezet, hebben ze een verschrikkelijke lijdensweg ondergaan. Ze worden namelijk op een afschuwelijke wijze getraind om hun eigenaren te gehoorzamen – ook Ya Bu, Kammoon en Mokimae hebben dit ondergaan. Ze worden als jonge olifanten weggerukt bij hun moeders, en daarna wordt via de zeer traumatische 'crush' hun wilskracht gebroken. Ze worden vastgezet aan een ketting, geïsoleerd, mishandeld en uitgehongerd - alles om ze kwetsbaar te maken. Pas dan kunnen olifanten worden ingezet voor ritten en ander vermaak waarbij er direct contact is tussen de olifant en mensen, met levenslang lijden als gevolg. Met jouw steun overtuigen wij de Thaise regering om hiermee te stoppen.

adopteer olifant

4. …help je om uitbuiting van olifanten voorgoed te stoppen

Het is verschrikkelijk dat zoveel olifanten moeten lijden voor het vermaak van mensen. Geen enkel dier zou mogen worden geslagen en misbruikt voor ons toeristisch vermaak. Samen met onze partners in Azië werken we er hard aan om een einde te maken aan deze wrede praktijken en de dieren op te vangen, maar we willen dat ook de vraag naar dit soort toerisme stopt. Daarom overtuigen we reisorganisaties om geen wrede attracties meer aan te bieden en informeren we zoveel mogelijk mensen over de waarheid achter vermaak met olifanten. We zijn in contact met overheden en bedrijven, en werken aan een nieuwe wet om olifanten te beschermen. Jouw steun helpt mee om deze afschuwelijke praktijken voor altijd te beëindigen!

5. …blijf je op de hoogte

We kunnen ons voorstellen dat je wilt weten wat er na jouw adoptie met Ya Bu, Kammoon en Mokimae gebeurt. Als er nieuws is over deze dieren, ben jij dan ook de eerste die het weet! We sturen je via de mail updates over jouw geadopteerde dier en je ontvangt een gepersonaliseerd adoptiecertificaat. Daarnaast krijg je een gratis abonnement op ons driejaarlijks Werelddier magazine, dat je met de post ontvangt. En je ontvangt jaarlijks onze kalender, gevuld met prachtige dierenbeelden.

En, overtuigd? Een paar keer klikken - en je hebt iets geweldigs voor olifanten gedaan.

Ik adopteer!

 

Vooraanzicht van een olifant in het bos

Adopteer een olifant

Meer over