Jasper Doest Bob

7x de leukste dierenboeken

Nieuws

Ben jij benieuwd naar de geschiedenis van een verdwaalde flamingo, of lees je liever een fictief verhaal over een kleine walvis? De Boekenweek is inmiddels in volle gang en daarom delen we de leukste nieuwe én klassieke dierenboekentips.

MEET BOB van Jasper Doest 

Dit boek vertelt, met prachtige fotos van fotograaf Jasper Doest, het waargebeurde verhaal van Bob. De in gevangenschap geboren flamingo vloog tegen het Curaçaose Hilton Hotel aan, en kon zich niet redden in het wild. Dierenarts Odette Doest heeft Bob opgelapt, waarna Bob, Odette en Jasper met zijn drieën veel tijd doorbrengen. Extra leuk: de opbrengst van dit boek gaat naar natuurbehoud en onderwijs in het Caraïbisch gebied.  

Lees hier meer

Een Huis voor Harry van Leo Timmers 

Harry de kat zit altijd veilig binnen – tot hij door vlindertje Vera wordt uitgedaagd om tikkertje te spelen. Hij raakt verdwaald en kan zijn eigen huis niet meer terugvinden. Dit grappige prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 
 
Naar het boek

 Olifant tiny

Elephant Whisperer van Lawrence Anthony 

In dit boek vertelt Zuid-Afrikaanse natuurbeschermer Lawrence Anthony het verhaal van een olifantenkudde die moest verhuizen naar het Thula Thula-reservaat. Hij durfde het bijna niet aan om een nieuwe kudde in zijn reservaat toe te laten. Hij was echter de enige kans op overleven voor de dieren, dus hij nam het risico. En des te langer de olifanten in het reservaat woonden, des te meer Anthony ontdekte hoe bijzonder deze kudde was. 

Ik wil meer weten

 De Kleine Walvis door Benji Davies 

De Kleine Walvis gaat over Boy, die met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont. Hij vindt een jonge walvis op het strand, wat leidt tot een bijzondere vriendschap… Dit boek is een enorm succes en is meer dan 100.000 keer verkocht in Nederland en Vlaanderen. Inmiddels is er zelfs een vervolg te lezen! Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Meer informatie

Ara 

Vogels door Tim Flach 

Ben jij een echte vogelfanaat? Dan kan dit boek niet ontbreken in je collectie! Fotograaf Tim Flach legt in dit boek ongeveer 150 soorten vogels vast in 200 foto’s. De begeleidende teksten zijn geschreven door ornitholoog Richard Plum van Yale University.  

Ik ben benieuwd

Hallo Mevrouw Olifant door Sam Boughton 

Dit vrolijke flapjesboek is niet alleen leuk, maar ook leerzaam voor kinderen vanaf 4 jaar. Het bevat mooie tekeningen én interessante weetjes over onder andere de olifant, neushoorn en zebra. 

Bekijk het hier

Ontplofte kip

 
De Ontplofte Kip door Dirk-Jan Verdonk 

Het boek van onze landendirecteur Dirk-Jan Verdonk kan natuurlijk niet ontbreken! Het is een minder vrolijk onderwerp, maar helaas wel heel belangrijk. 75 jaar geleden kroop de eerste moderne vleeskip uit het ei. Inmiddels worden er elk jaar 70 miljard vleeskippen geslacht. In zijn nieuwe boek De ontplofte kip beschrijft Dirk-Jan Verdonk hoe de zucht naar goedkoop vlees enorme gevolgen heeft gekregen voor de dieren – en voor de natuur en de gezondheid van mensen. 

Ik ga kijken

 

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over