Flyboarden in gracht bij actie voor dolfijnen tegen Expedia

Actie voor dolfijnen bij Expedia in Amsterdam

Nieuws

Actie in Amsterdam vorige week: met kaarten, mobiele billboards en een flyboarder in de Herengracht riepen we Expedia in Nederland op te stoppen met kaartverkoop voor dolfijnenattracties. De actie was onderdeel van een reeks aan acties afgelopen week bij kantoren van Expedia over de hele wereld.

Wereldwijd leven 3000 dolfijnen in gevangenschap, alleen maar voor het vermaak van mensen. Ze leven in dolfinaria om shows te doen of worden gebruikt voor activiteiten zoals 'zwemmen met dolfijnen'. Natuurlijk horen deze wilde dieren niet in gevangenschap - ze lijden daar dagelijks onder. Daarom startten we een aantal maanden geleden een campagne om Expedia Group op te roepen om daar geen kaarten meer voor te verkopen. 

De petitie is wereldwijd meer dan 263.000 keer ondertekend. Desondanks heeft Expedia nog niet besloten om te stoppen met hun bijdrage aan dolfijnenleed. Reden voor actie! 

We waren daarom op 24 januari in Amsterdam. Op en rond de Herengracht en Leidsestraat informeerden we voorbijgangers en vroegen we hen mee te doen aan onze kaartenactie in samenwerking met Boomerang: 'Doe niet zo vinnig'. Een spektakel in de gracht volgde: een flyboarder die in de Herengracht stunts deed, inclusief opblaasdolfijn. Na de flyboardshow werden de handtekeningen én de door voorbijgangers ondertekende kaarten gepresenteerd bij het kantoor van Expedia.

Kaarten voor de kaartenactie 'Doe niet zo vinnig!' 

Flyboarder in de gracht. (C) Ernst van Deursen

Flyboarder in de gracht. (C) Ernst van Deursen 

Flyboarder in de gracht. (C) Ernst van Deursen

Directeur Dirk-Jan Verdonk presenteert kaarten en handtekeningen. 

Kom ook in actie tegen dolfijnenattracties. Roep Expedia Group op te stoppen met de verkoop van kaarten voor vermaak met dolfijnen:

Teken de petitie

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

dolfijn_in_gevangenschap_-_world_animal_protection

Fokverbod voor dolfijnen

Dolfijnen in de zee

Dolfijnen in gevangenschap

Meer over