Rabies, online collecte

Annika start online collecte tegen rabiës

Nieuws

Eens in de zoveel tijd zetten we een supporter in het zonnetje, omdat hij of zij zich extra inzet voor dieren. Dit keer: Annika Pathuis. Ze startte een online collecte-actie om vaccinaties op te halen tegen rabiës.

Al vanaf kleins af aan heeft Annika een grote passie voor dier en natuur. Annika: 'Er wordt  gezegd dat de mens de slimste en het sterkste soort op aarde is, in mijn ogen moeten de sterken opkomen voor de zwakkeren. Dieren zijn de verantwoordelijkheid van de mens en hebben evenveel rechten waardoor wij ze een stem moeten geven.' Annika zet zich graag extra in voor dieren. Zo heeft ze al twee keer vrijwilligerswerk gedaan in Afrika, waar ze een Afrikaanse organisatie hielp bij de bescherming van wilde dieren. En was ze vrijwilliger in Indonesië bij een opvangcentrum voor dieren uit de smokkelhandel. Ook dit jaar zal ze zich weer extra inzetten, en naar het buitenland afreizen. Naast haar vrijwilligerswerk in het buitenland laat ze hier in Nederland al vijf jaar asielhonden uit.

Groot netwerk van hondenliefhebbers

Door haar werk in het asiel is Annika erg betrokken bij het lot van honden. Én heeft ze een groot netwerk van hondenliefhebbers. Toen ze zag dat World Animal Protection een online collecte in het leven had geroepen om vaccinaties tegen hondsdolheid te kunnen bekostigen, kwam ze direct in actie. Annika: ‘Mijn hoofddoel was om zoveel mogelijk vaccinaties tegen rabiës te financieren. Daarnaast heb ik de berichten van World Animal Protection hierover gedeeld met al mijn vrienden, om de organisatie meer bekendheid te geven. Dat verdient de organisatie: ik vind dat jullie je heel breed inzetten en hele mooie dingen bereiken.’ Het bericht van Annika is veel gedeeld in haar vriendengroep, maar ook daarbuiten deelden velen haar collecte-actie. Hierdoor kreeg ze veel steun uit onbekende hoek met vele mooie donaties als resultaat.

annika

Wij zijn ontzettend blij met de geweldige inzet van Annika die met haar collectebus maar liefst 604,- euro heeft opgehaald! Annika: ‘Ik had dit echt niet verwacht, het is een heel mooi resultaat!’

De collecte-actie voor rabiës, was de eerste collecte die we als World Animal Protection gestart zijn. Jaarlijks proberen we een thema te koppelen aan de collecte, maar het is ook mogelijk om een collecte starten voor je verjaardag, een jubileum of voor een onderwerp dat je erg aanspreekt. Neem een kijkje op onze pagina; https://worldanimalprotection.digicollect.nl en lees meer over.

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over