beer-hondengevechten

Beren gered tijdens beer-hondengevecht

Nieuws

World Animal Protection zet zich in om een eind te maken aan beer-hondengevechten in Pakistan. We werken hiervoor nauw samen met natuuropzichters van de overheid en delen veel informatie met hen.

Dat deze aanpak zijn vruchten afwerpt werd onlangs duidelijk toen onze partnerorganisatie Bioresource Research Centre (BRC), werd getipt dat er een groot beer-hondengevecht werd gepland op een geheime locatie in Punjab. 

Ondanks dat de organisatoren de datum en locatie van het event steeds veranderden, wisten we toch de exacte tijd en locatie te achterhalen. Hierop deden de opzichters samen met de politie een inval waarbij vier beren in beslag konden worden genomen. Omdat beer-hondengevechten verboden zijn in Pakistan werden de beereigenaren en organisatoren van het evenement gearresteerd.

Beren starten nieuw leven in reservaat

De vier beren zijn overgebracht naar het berenreservaat van BRC en World Animal Protection waar ze een medische controle kregen. Helaas is een van de beren inmiddels bezweken aan zijn slechte gezondheid. De overige drie beren maken het goed en komen in quarantaine bij van hun ervaringen. Het gaat om drie zwarte beren die Alba, Tero en Zoe zijn genoemd. 

Alba is met zijn zes jaar de oudste van de groep, hij is dol op brood en kip en is erg vriendelijk. Hij speelt ook graag met Tero van vier jaar die naast spelen ook erg graag slaapt. Tenslotte is er de vijfjarige Zoe die ook nog erg speels is.

Zodra de beren genoeg zijn aangesterkt en gecastreerd zullen ze vrij worden gelaten in het reservaat waar ze kennis kunnen maken met de andere beren die we al hebben weten te redden. 

World Animal Protection en BRC schatten in dat er nog zo’n 40-45 beren worden gebruikt in beer-hondengevechten. Help ons ook deze beren te bevrijden.

Verwante artikelen:

  • Zorro gered
  • Beer-hondengevechten
Meer over