World Animal Protection X Goat

Dierenshirts en -truien met een verhaal bij kledingmerk Goat

Nieuws

Bijdragen aan een betere wereld voor dieren? Daar twijfelde kledingmerk Goat geen moment over. Deze week lanceert het merk haar nieuwste shirt- en truienlijn: de World Animal Protection X Goat collectie. Toffe, duurzame shirts en truien met de opdruk van beer Jimmy, olifant Mayura of tijger Tayla.

Duurzame en eerlijk geproduceerde kleding: dat is waar Goat Organic Apparel voor staat. Met het Taking Action platform zet het kledingmerk zich daarnaast in voor goede doelen. Tel daar de liefde voor dieren van oprichtsters Abigail en Lavinia bij op, en je komt tot een prachtig resultaat: de ‘We love animals’-collectie voor World Animal Protection.

Bekijk de nieuwe Goat-collectie

Weet je nog dat je een kind was en naar een dier keek?’, mijmeren de oprichtsters. ‘Was dat niet vol ontzag? Je zou toch nooit iets doen om ze pijn te doen? Velen van ons verliezen de verbinding met dieren naarmate we ouder worden. Onze wens voor de wereld is dat mensen dat oprechte gevoel van liefde voor alle dieren behouden.

Met veel liefde vertelt Goat met deze nieuwe collectie daarom het levensverhaal van een door World Animal Protection geredde beer, olifant en tijger. Dat is belangrijk, vinden ze, want deze dieren kunnen dat niet zelf. Per verkochte shirt of trui doneert het kledingmerk €15 of €20 aan de projecten van World Animal Protection.

Jimmy de beer

Tijger Tayla

Jimmy werd 11 jaar lang vastgehouden in een kleine betonnen kooi aan de achterkant van een broodfabriek in Roemenië. De eigenaar van de fabriek beweerde dat hij de kleine welp en zijn zusje had gered van een gevaarlijke aanval van enkele honden, en dat hij ze verzorgde en voedde. Naarmate de beren ouder werden, werd de kooi waarin ze leefden steeds kleiner. Gelukkig konden we deze beren samen met onze partnerorganisatie Asociatia Milioane de Prieteni (AMP) in oktober 2012 redden. We brachten ze naar berenopvangcentrum Libearty in Zarnesti, Roemenië, waar ze nu in een weelderig bos vol poelen en ruimte ronddwalen.

Mayura de olifant

Tijger Tayla

Mayura is een energieke olifant, die vaak en graag trompettert. In 1989 werd ze geboren, dicht bij de grens van Thailand en Myanmar. Jarenlang werkte ze daar als houtkapolifant. Uiteindelijk belandde ze in een kamp in Chang Mai, waar ze toeristen op haar rug moest vervoeren. In 2017 hielpen wij Happy Elephant Valley, het kamp waar Mayura werkzaam was, om te vormen tot het diervriendelijke ChangChill. Geen kettingen, toeristen en directe interactie met bezoekers meer. Mayura kan hier nu weer echt olifant zijn. Ze heeft er de vrijheid om door de vallei te zwerven, te grazen, te socializen en te baden in de rivier, modder en stof.

Tayla de tijger

Tijger Tayla

Tayla staat symbool voor alle tijgers en leeuwen die in gevangenschap worden gehouden voor de toeristen- en medicijnensector. Jonge welpen worden 2 weken na de geboorte bij hun moeder weggehaald, en in kooi of aan kettingen gezet, zodat toeristen een selfie met de dieren kunnen maken, of ze kunnen aaien en knuffelen. Of de dieren worden in kleine hokjes opgesloten voor de traditionele medicijnenindustrie. In Afrika en Azië is er veel vraag naar medicijnen gemaakt van grote katachtigen. De werkzaamheid is echter niet bewezen, en de dieren lijden hun leven lang om te eindigen als medicijn. World Animal Protection zet zich voor al deze tijgers en leeuwen in.

Goed voor de bodem

De collectie van Goat is, zoals alles van het duurzame kledingmerk, ethisch geproduceerd en gemaakt van 100% biologisch katoen. Dat betekent dat er geen giftige chemicaliën of GGO’s worden gebruikt, waardoor de gezondheid van de bodem, het ecosysteem en de mensen behouden blijft. Dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren. Want een goede bodemgezondheid, betekent meer biodiversiteit en een fijner leven voor dieren.

Bestel jouw favoriet

Ook het verhaal van Jimmy, Mayura of Tayla delen en bijdragen aan een betere wereld voor dieren? Bestel dan zo’n toffe dierentrui bij Goat:

Bestel jouw dierentrui of -shirt bij Goat

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over