Kerstdiernee

Doe samen met dierenvrienden mee met het Kerstdiernee!

Nieuws

Kerst zal er dit jaar voor velen anders uit zien. Gelukkig kunnen we in een kleinere samenstelling toch van de gezelligheid genieten. En ook onze huisdieren zijn van de partij. Maar waarom denken we met kerst niet aan álle dieren? Doe samen met dierenvrienden over de hele wereld mee met het plantaardige Kerstdiernee! Met onze feestelijke recepten tover je een voortreffelijk kerstmaal op tafel. Net zo gezellig en feestelijk als altijd, maar dan diervriendelijk.

Rond de feestdagen worden er meer dieren geslacht dan op andere dagen. Voor miljoenen dieren in Europa is kerst dan ook een stuk minder gezellig. Zij zitten in veel te krappe kooien opgesloten voor hun vlees, eieren of melk. Jij kunt hier iets aan doen. Want ook zonder deze producten zet je een heerlijk kerstmaal op tafel. Kies voor een diervriendelijke kerst en ga voor een Kerstdiernee!

Inspiratie voor jouw Kerstdiernee

Ga jij de uitdaging met ons aan? Als je meedoet verminder je niet alleen dierenleed, maar ook de CO2-uitstoot die daarbij komt kijken. Fijn voor de dieren én het klimaat dus! Mocht je zelf geen inspiratie voor een heerlijk Kerstdiernee hebben: geen zorgen. We helpen je graag op weg!

Maartje Borst en Lisette Kreischer hebben voor ons diervriendelijke kerstmenu’s ontwikkeld. Bomvol gerechten zónder dierlijke producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Feestelijke Vega Wellington met Kervel Worteltjes in plaats van een traditionele beef wellington? Of vervang de standaard eendenborst door plakjes Rooktofu met kruidenkorst. En serveer geen garnalencocktail maar een heerlijke Vonkelende Venkelsalade.

Vervang de traditionele kerstgerechten

Maartje Borst is vegan chef en runt haar eigen zaak Koffie ende Koeck in Amsterdam, met bijzondere plantaardige lekkernijen. Lisette Kreischer is een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Ze is co-founder van de Dutch Weed Burger en schreef tien succesvolle kookboeken. Met hun feestelijke recepten maak je in een handomdraai een diervriendelijk succes van je eigen Kerstdiernee.

Download gratis de diervriendelijke kerstmenu’s

Deel jouw Kerstdiernee

We zien graag hoe jouw Kerstdiernee eruit ziet. Of je nu gebruikt maakt van onze menu’s of zelf aan de slag gaat met recepten. Laat weten dat je meedoet via ons Facebookevent of volg ons op Instagram en deel jouw gerechten met #kerstdiernee. Geef er je favoriete recept door en inspireer zo anderen om een diervriendelijker kerstdiner op tafel te zetten. Want samen bereiken we meer. 

Een fijn Kerstdiernee namens het team van World Animal Protection!

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Meer over