Een hondenselfie op National Dog Day

22/08/2018

Deze zondag, 26 augustus, zetten Amerikaanse baasjes massaal hun hond in het zonnetje. Het resultaat? Een eindeloze stroom aan vrolijke ‘dog’-selfies! Omdat niet alle honden op de wereld het zo goed getroffen hebben, roepen we alle Nederlandse hondenvrienden op: maak een selfie of vlog met je hond.

Hondsdolheid: het probleem

In de tijd dat jij een selfie kunt maken en delen op Facebook – namelijk zo’n twee minuten – worden er over de hele wereld zo’n veertig honden gedood door mensen. Met als belangrijkste reden: angst voor hondsdolheid. Hondsdolheid, een virusinfectie van de hersenen, maakt vooral slachtoffers in Afrika en Azië. Veel honden overlijden aan de deze ziekte – als ze eenmaal hondsdolheid oplopen, is genezing niet mogelijk – maar bovenal worden veel honden gedood met het (verkeerde) idee dat daarmee de ziekte kan worden bestreden. Uit angst worden ze massaal afgemaakt: vergiftigd, met stenen bekogeld of doodgeslagen.

National Dog Day

In Amerika vieren ze op 26 augustus National Dog Day! Wij vinden dat ook honden in Nederland een speciale dag verdienen en vroegen drie van onze supporters om hun hond in het zonnetje te zetten:

Wat kun jij doen?

Zorg dat er aandacht komt voor dit probleem! En help daarmee honden die het nodig hebben, wereldwijd. Maak samen met ons van de Amerikaanse National Dog Day op 26 augustus ook een Nederlandse Hondendag. Dit kun je doen:

  • Maak een selfie of vlog met jouw hond.
  • Plaats je selfie of vlog op 26 augustus op je Facebook, Instagram of Twitter met bijvoorbeeld de tekst: Ik steun World Animal Protection in de strijd tegen hondsdolheid. Doe je mee?
  • Gebruik hierbij de hashtags #vooreenprikkie en #nationalehondendag en verwijs, als het past, naar worldanimalprotection.nl waar jouw vrienden en familie kunnen lezen hoe zij mee kunnen doen.

Deze supporters gingen je voor en maakten een vrolijke selfie met hun hond!

Aanpak bij de bron

World Animal Protection werkt al jaren met succes aan vaccinatieprogramma’s en het beperken van hondenpopulaties. Door honden te vaccineren, registreren en steriliseren en inwoners in Afrika en Azië voorlichting te geven, kunnen honden worden beschermd tegen een pijnlijke dood. Voor eind 2020 willen we met jouw steun 100.000 honden vaccineren. De oplossing is dichterbij dan je denkt: als zeventig procent van een hondenpopulatie is gevaccineerd, dooft de ziekte (overgedragen door honden) uit.

Doneer een vaccinatie