Pictured: Dolphins belong in the wild. Credit Line: Courtnie Tosana

Goed nieuws: New South Wales verbiedt het fokken van dolfijnen in gevangenschap!

Nieuws

Het is vandaag World Wildlife Day, de perfecte dag om goed dolfijnennieuws te delen. De regering van de Australische staat New South Wales (NSW) heeft het fokken van dolfijnen in gevangenschap en de import van dolfijnen in de staat verboden. Hoera!

Dit verbod zou niet mogelijk zijn geweest zonder duizenden toegewijde supporters die al vele jaren een stem zijn voor dolfijnen wereldwijd. In augustus vorig jaar heeft Ben Pearson, campagnemanager World Animal Protection Australië en Nieuw-Zeeland, voor de regering van NSW een pleidooi voor het verbod gehouden. ‘Als er vandaag een dolfijn wordt gefokt, zou deze in 2070 nog steeds in leven zijn. Een fokverbod zorgt ervoor dat toekomstige dolfijnen niet meer beperkt worden tot een leven in een afgesloten ruimte, in een tijd waarin het algemeen onacceptabel is om dolfijnen voor vermaak in gevangenschap te houden’, lichtte hij toe.

Wereldwijde beweging

Het is de nieuwste overwinning in de wereldwijde beweging naar een betere behandeling van dolfijnen. Steeds meer mensen vinden het onacceptabel dat zulke intelligente en sociale dieren ter vermaak in gevangenschap worden gehouden. Landen als Brazilië, Bolivia, Chili, Costa Rica, Frankrijk, India, Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk hebben al een dergelijk verbod. Reismerken TripAdvisor, Booking.com en Corendon hebben toegezegd om te stoppen met het verkopen van kaartjes voor ontmoetingen met dolfijnen en dolfijnenshows. En recentelijk heeft ook reisbrancheorganisatie ANVR vermaak met dolfijnen als onacceptabel bestempeld.

Dolfijnen in het wild

Wilde dolfijnen zwemmen vaak meer dan zestig kilometer per dag, leven samen met familie, spelen met hun groepsgenoten en gebruiken echolocatie om de omgeving te verkennen. Een groot contrast met dolfijnen in gevangenschap: zij zijn gedwongen om eindeloos rondjes te zwemmen in een saaie, nagemaakte omgeving en moeten samenleven met onbekende dolfijnen. Wij zetten ons in om deze prachtige dieren in het wild te houden, waar ze thuishoren. Stap voor stap komen we dichterbij. Met dank aan onze supporters!

Lees meer over ons werk voor dieren in het wild03/03/2021

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

dolfijn_in_gevangenschap_-_world_animal_protection

Fokverbod voor dolfijnen

Dolfijnen in de zee

Dolfijnen in gevangenschap

Meer over