wilde dieren, geen vermaak, geen entertainers

Gouden award voor campagne tegen dierenleed in het toerisme

Nieuws

Hoera! Onze campagne tegen het gebruik van wilde dieren voor toeristisch vermaak is bekroond met een award. Tijdens de World Travel Market in Londen wonnen we goud in de categorie Best Wildlife Conservation.

Onze wereldwijde campagne Wilde dieren – Geen entertainers beweegt de toeristische industrie om te stoppen met de inzet van wilde dieren voor vermaak. We motiveren het zien van dieren in het wild, waar ze horen, of in diervriendelijke opvangplekken. 

Nick Stewart, hoofd van de campagne Wilde dieren – Geen entertainers: 'We zijn heel blij met deze award. Onze campagne geeft een stem aan alle 550.000 wilde dieren die momenteel in gevangenschap leven en misbruikt worden voor toeristisch vermaak. Ons werk wordt erkend en heeft een domino-effect: we hebben gezien hoe steeds meer reisorganisaties zijn gestopt met het aanbieden van olifantenritten, hiermee stimuleren de organisaties olifantenkampen om diervriendelijker te worden. Deze verschuiving is essentieel om echte veranderingen teweeg te brengen om wilde dieren te beschermen.'wtm1_0

Het team van World Animal Protection nam de award in ontvangst tijdens de World Travel Market.

Meer dan 550.000 wilde dieren wereldwijd leven nog altijd in gevangenschap voor toeristisch vermaak. Van olifanten om op te rijden tot dolfijnen om mee te zwemmen en luiaards en tijgers die gedwongen worden om op de foto te gaan met toeristen. Vaak worden deze dieren uit het wild gehaald, hardhandig ‘getraind’ en onder erbarmelijke omstandigheden gehuisvest. Vervolgens worden ze hun leven lang misbruikt voor entertainment. Deze dieren worden gedwongen om veelvuldig interactie te hebben met mensen, wat vaak leidt tot een psychologisch trauma. 

Er is een groeiende beweging die vindt dat wilde dieren niet misbruikt moeten worden voor toeristisch vermaak. Ruim 1,6 miljoen mensen tekenden een belofte van World Animal Protection om diervriendelijk te reizen en meer dan 200 reisorganisaties stopten al met de verkoop van tickets en promotie van kampen waar olifantenritten of -shows worden aangeboden. Een krachtig signaal dat benadrukt dat wrede attracties met wilde dieren, zoals olifantenritten, dolfijnenshows en selfies met tijgers, in het verleden behoren.

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over