Hond

Help de gevluchte dieren uit Oekraïne

Nieuws

De oorlog in Oekraïne is een nachtmerrie, voor mens en dier. Ontzettend veel dieren vluchten met hun baasjes de grens over, ook naar Nederland. Samen met andere dierenwelzijnsorganisaties komen we in actie voor deze dieren.

Dieren zijn vaak de vergeten slachtoffers in een oorlogssituatie, maar het leed is enorm. Elke dag groeit het aantal huisdieren dat met hun baasjes de grens over proberen te vluchten, ook in Nederland. Deze gevluchte dieren hebben de komende periode veel behoefte aan directe noodhulp. Medische zorg en medicijnen, transport en opvang, een warme mand, een wandelriem en verse brokken…

Kat Oekraïne

Daarom hebben we de handen ineengeslagen met andere dierenwelzijnsorganisaties. Via Hulp voor Dieren uit Oekraïne - een initiatief van De Dierenbescherming, Stichting DierenLot, IFAW en NFDO - steunen we organisaties die hulp verlenen aan de getroffen dieren. Via het meldpunt kun je hulp aanvragen voor dieren die de oorlog zijn ontvlucht. Ook kun je je aanmelden als gastgezin of dierenarts. Het is hartverwarmend om te zien dat er zoveel mensen in actie komen voor elkaar en voor de dieren.

Zoek jij ook een manier om de dieren te helpen?

Geef nu

Jouw bijdrage komt volledig ten goede aan dierenwelzijnsorganisaties die hulp en opvang leveren aan dieren die in Nederland zijn aangekomen. Alle steun is welkom.

Bedankt voor je betrokkenheid bij het beschermen van dieren over de hele wereld.

Meer over