Hond overstroming

Hoe bescherm ik mijn huisdier tijdens een ramp?

Nieuws

De kans op een natuurramp als een orkaan of tornado in ons kikkerlandje is nihil, maar ook in Nederland kunnen grote natuurrampen plaatsvinden. Ben jij voorbereidt om niet alleen jezelf maar ook je huisdier veilig te stellen tijdens een ramp?

Vandaag is het International Day for Disaster Reduction. Op deze dag staan we stil bij het risico op natuurrampen, rampenpreventie en de voorbereiding op rampen. Uit het onderzoeksrapport World Risk Report van de United Nations University, een onderzoeksorganisatie van de Verenigde Naties, blijkt dat Nederland het onveiligste land is van Europa als het gaat om natuurrampen. Dit komt voornamelijk door onze hoge score op het risico op een overstroming. 

Indien een grote natuurramp als een overstroming plaatsvindt, moet je snel kunnen handelen. Dit geldt ook bij andere rampen, zoals een brand. Niet alleen moet je jezelf in veiligheid brengen, ook ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je dier. Om je te helpen bij de voorbereiding van een eventuele ramp, stelden wij speciale noodpakketten samen voor je huisdier. Je kunt de pakketten hieronder per dier downloaden.

Noodpakket voor honden

Noodpakket voor katten

Noodpakket voor kleine dieren

Noodpakket voor konijnen

Noodpakket voor paarden

Noodpakket voor vogels

Noodpakket voor vissen

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over