Honden krijgen eten in Gaza

Hulp voor dieren in Gaza

Nieuws

De oorlog tussen Israël en Hamas beheerst het nieuws. Overal zie je beelden van bombardementen, verwoeste huizen en gewonde en angstige mensen. De omvang van het leed in het gebied is immens. Voor mens, maar ook voor dieren.

De wereld houdt haar adem in bij het zien van de verschrikkelijke beelden uit de conflictgebieden. Volwassenen en kinderen vinden de dood of moeten halsoverkop hun huis ontvluchten. Huisdieren blijven achter zonder hun baasje, raken gewond of worden in alle haast achtergelaten, omdat ze het vluchten vertragen. Dat betekent dat er talloze honden, katten, paarden, ezels en andere dieren angstig en alleen achterblijven zonder voedsel en water. De dieren die al op straat leefden, raken vaak gewond door het geweld. Permanent alert door pure stress worstelen ze zich door de oorlogschaos heen. 

‘Deze oorlog is angstaanjagend voor zowel mensen als dieren’, zegt onze directeur Dirk-Jan Verdonk. ‘In tijden van crisis zijn dieren vaak de vergeten slachtoffers, terwijl ze alle hulp hard nodig hebben. Hoe bedroefd we ook zijn over al het leed, we zijn heel blij dat lokale dierenorganisaties zich, vaak met grote risico's voor zichzelf, blijven inzetten voor dieren die hun hulp ontzettend hard nodig hebben.’ 

Sulala Animal Rescue is een erkende organisatie in Gaza die zwerfdieren redt en beschermt. Medewerkers en vrijwilligers van de organisatie bieden medische hulp aan dieren, vangen ontheemde dieren op én verplaatsen ze wanneer er een inslag dreigt. Dieren die het hard nodig hebben, geven ze eten en drinken.

Wil je de dieren in Gaza helpen? Dan is Sulala Animal Rescue een betrouwbare organisatie om aan te doneren. Volgens oprichter Saeed komen donaties op dit moment nog veilig binnen en is alle hulp hard nodig. Er is gelukkig nog honden- en kattenvoer in Gaza, maar dat raakt op. Vrijwilligers proberen, met gevaar voor eigen leven, zoveel mogelijk dieren te redden uit benarde situaties. Ga voor meer informatie of voor donaties naar sulalaanimalrescue.com

Een geredde kat in Gaza

Een katje dat door Sulala in Gaza werd gered. 

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over