nieuwsgierig-hondje

Mobiele kliniek voor Roemeense zwerfhonden

Nieuws

Onze grote dank gaat uit naar iedereen die de Roemeense ambassadeur heeft geschreven om te protesteren tegen de schokkende beslissing van Roemenië om het massaal afmaken van zwerfhonden toe te staan.

Onder deze wet kunnen, zoals bekend, honden nadat ze veertien dagen opgesloten zijn geweest in overvolle onderkomens worden gedood als ze niet geadopteerd of opgeëist worden.

Dialoog voor dieren

“Hoewel we uiteraard zeer ongelukkig zijn met dit besluit van de overheid, is en blijft het ons doel om de deuren te openen voor een dialoog die ertoe kan leiden dat de Roemeense zwerfdieren in de toekomst diervriendelijker worden behandeld”, zegt Ruud Tombrock, directeur Europa.  

“Dit betekent dat wij hen blijven ontmoeten om onze ervaringen met diervriendelijke, praktische oplossingen met hen te delen. We leggen daarbij sterk de nadruk op educatie van de bevolking in het verantwoord houden van honden, omdat dat de enige manier is om succesvol om te gaan met kwesties rond hondenpopulaties.”

Mobiele kliniek redt honden

Dankzij jullie donaties hebben we een mobiele kliniek van onze partner Save the Dogs kunnen ondersteunen. Deze kliniek zal het druk krijgen met het steriliseren van honden in de verarmde gebieden Cernavoda en Medgidia in het zuidoosten van Roemenië, waar duizenden honden over straat zwerven. 

Ongewenste dieren worden hier normaliter door de bevolking gedood of gedumpt in andere steden in vergeefse pogingen om de populatie te beheren. Met jouw hulp kan de kliniek van Save the Dogs zeshonderd honden van eigenaren castreren en het verantwoord houden van huisdieren in de hele regio promoten.

Overtuigen

Samen met hen werken we eraan de Roemeense regering ervan te overtuigen dat een diervriendelijke aanpak de enige succesvolle manier is om de hondenpopulatie onder controle te houden in plaats van het jaarlijks willekeurig en wreed doden van honderdduizenden honden. 

Save the Dogs werd in 2001 opgericht door Sara Turetta en heeft sinds 2002 24.000 honden gecastreerd, gevaccineerd  en vrijgelaten. “We zijn erg blij om met Save the Dogs samen te werken en te ondersteunen, een organisatie die tienduizenden honden in Roemenië een beter leven kan bezorgen”, aldus Ruud Tombrock.

Steun onze hulp aan honden in nood en help ons deze dieren te redden!

Verwante artikelen:

  • Roemenie: werken aan alternatieven
  • WSPA roept Roemenië op om wet op massaal doden honden te bevriezen
  • Update zwerfhonden Roemenië
A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over