dolfijnen zwemmen in zee

Nee tegen plannen Japan om dolfijnen te fokken

Nieuws

Als gevolg van de toenemende wereldwijde druk in reactie op de jaarlijkse jacht op en slachting van wilde dolfijnen in het Japanse Taiji, hebben de autoriteiten in het land toegezegd om de levende dolfijnen die tijdens de jacht worden gevangen, niet te gebruiken voor dierentuinen en aquaria.

Echter, er zijn nu voorstellen om in hetzelfde gebied met deze gevangen dolfijnen te fokken en hun nakomelingen te gebruiken om aan de vraag naar de dieren te voldoen.

Dekmantel

We zien er absoluut geen heil in. "Het fokken van wilde dieren is een zeer reële bedreiging voor hun welzijn. Het kan ook fungeren als dekmantel voor verhoogde illegale stroperij van dieren uit het wild, hetgeen doorgaans sneller en goedkoper is. Dergelijke dierenfokkerij is gewoon een gebrekkige kortere weg die zal leiden tot dezelfde uitkomst: dieren in gevangenschap die lijden en lege oceanen”, zegt Pascal de Smit, directeur van World Animal Protection Nederland.

Nietsvermoedend

"Ironisch genoeg betaalt de overgrote meerderheid van de toeristen voor vermaak met dieren omdat ze van dieren houden”, aldus Pascal de Smit. Het is essentieel dat nietsvermoedende toeristen zich bewust worden van het verschrikkelijke leed achter de schermen, zodat ze niet per ongeluk deze wreedheid ondersteunen. Wilde dieren moet in het wild blijven, waar ze thuishoren.

Meer informatie over onze campagne om het misbruik van wilde dieren in entertainment te beëindigen.

Afbeelding: CW Azores / Justin Hart 

"Ironisch genoeg betaalt de overgrote meerderheid van de toeristen voor vermaak met dieren omdat ze van dieren houden”

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

dolfijn_in_gevangenschap_-_world_animal_protection

Fokverbod voor dolfijnen

Dolfijnen in de zee

Dolfijnen in gevangenschap

Meer over