dolfijn

Onderzoek naar dolfijnenopvang in zee

Nieuws

Samen met stichting Action for Dolphins onderzoeken we de mogelijkheid voor een dolfijnenopvang in Australië. Het onderzoek moet uitwijzen of de vijf laatste dolfijnen in gevangenschap in New South Wales in een omheind gebied in zee opgevangen kunnen worden.

De samenwerking met Action for Dolpins kwam tot stand door het gezamenlijke doel om de laatste vijf dolfijnen in gevangenschap in New South Wales een leven te bieden in een gebied dat lijkt op hun natuurlijke leefomgeving.

 Nieuw thuis voor dolfijnen uit attractieparken

'De opinie over het gebruik van wilde zeedieren voor vermaak verandert', vertelt Ben Pearson, Campagnemanager bij World Animal Protection. 'We moeten nu dus al gaan onderzoeken hoe dolfijnen uit deze industrie opgevangen kunnen worden.' De dolfijnen kunnen, na jarenlang in gevangenschap te hebben geleefd, helaas niet meer terugkeren in het wild. Een opvang in zee is een veel geschiktere omgeving voor deze prachtige dieren om hun leven in te leiden. Ben: 'Terwijl we de mogelijkheid onderzoeken voor een opvang in zee, gaan we door met het strijden voor een verbod op het houden van dolfijnen in gevangenschap wereldwijd. We willen dat het fokken van dolfijnen in gevangenschap wordt verboden en dat interactie met mensen, zoals aanraken, kussen en op ze staan, stopt.'

dolfijn_2

Dolfijnen in gevangenschap hebben vaak interactie met toeristen, zoals hier in Australië. 

Toonaangevend onderzoek

World Animal Protection financiert dit toonaangevende onderzoek, dat in kaart moet brengen welke technische en financiële middelen nodig zijn voor een opvang in de zee bij de plaats Coffs Harbour. Ook wordt gekeken welk effect een dergelijke opvang zal hebben op het welzijn van dolfijnen. De studie wordt uitgevoerd met Action for Dolphins, die een samenwerking hebben met het toeristische Dolphin Marine Magic.Dolphin Marine Magix is een iconische organisatie in Coffs Harbour. De organisatie, waar nu nog interactie met dolfijnen mogelijk is, slaat een nieuwe weg in met dit exploratieve onderzoek naar een opvang in zee voor haar dolfijnen. Jordan Sosnowski, van Action for Dolphins: 'Ook in Europa en in Amerika worden mogelijkheden voor dolfijnenopvangen onderzocht. Nu dit onderzoek wordt doorgezet, kan deze opvang in Coffs Harbour de eerste in zijn soort worden, wereldwijd.'credit_line_world_animal_protection_and_rachel_ceretto

Dolfijnen in het wild, zoals we ze graag zien!

Toekomst voor dolfijnen

World Animal Protection houdt zich sinds 1991 bezig met zeezoogdieren in gevangenschap. Dolfijnen zijn wilde dieren die niet thuishoren in een tank om kunstjes te vertonen. Zo besluit Ben: 'De aankondiging van dit onderzoek bevestigt dat het slechts een kwestie van tijd is voor Sea World Marine Park aan de Gold Coast in Queensland zijn deuren sluit. Ook zij moeten nadenken over een toekomst voor de dolfijnen die zij houden, over het stoppen met fokken en interacties met dolfijnen en moeten onderzoeken waar hun dolfijnen in de toekomst opgevangen kunnen worden.' Ook voor de dolfijnen in het Dolfinarium hopen we op een mooie toekomst in een gezonde leefomgeving voor de dieren.

De resultaten van het onderzoek naar deze dolfijnenopvang in zee worden in 2019 bekendgemaakt.Lees hier meer over het werk dat we doen voor dolfijnen in gevangenschap. 

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

dolfijn_in_gevangenschap_-_world_animal_protection

Fokverbod voor dolfijnen

Dolfijnen in de zee

Dolfijnen in gevangenschap

Meer over