Online collecteweek voor honden

21/09/2018

Onze allereerste online collecteweek is gestart. Het doel? Donaties verzamelen voor vaccinaties tegen hondsdolheid – een ziekte waardoor jaarlijks 60.000 mensen en miljoenen honden overlijden.

Voor de allereerste keer houden we een online collecteweek – speciaal om hulp te vragen in de strijd tegen hondsdolheid. De collecteweek is van 21 tot en met 28 september; hij geeft een boost aan de langlopende campagne tegen hondsdolheid. Op 28 september, Wereld Rabies Dag, willen we donaties voor 50.000 vaccinaties hebben ingezameld.

Hoofd programma’s Dirk-Jan Verdonk: ‘In veel landen in Afrika en Azië is hondsdolheid een urgent probleem. Duizenden mensen overlijden jaarlijks aan deze virusinfectie. Miljoenen honden gaan eraan dood of worden massaal afgemaakt uit angst dat ze de ziekte op mensen overdragen. Ze worden gestenigd, gewurgd of vergast, terwijl een groot deel van deze honden kerngezond is.’#vooreenprikkie

Je geeft al een vaccinatie #vooreenprikkie: voor maar € 3,- kan een hond in Sierra Leone al worden ingeënt tegen hondsdolheid. Een vaccinatie lijkt een druppel op de gloeiende plaat, maar niets is minder waar: door zoveel mogelijk honden te vaccineren, kan de door honden veroorzaakte hondsdolheid binnen twaalf jaar de wereld uit zijn. Als zeventig procent van een hondenpopulatie is ingeënt, dooft de ziekte namelijk uit.

Eigen collectebus

Iedereen kan een eigen online collectebus aanmaken. Je kunt de bus vervolgens delen via Facebook, WhatsApp of e-mail. ‘Als we in Nederland allemaal één ‘prikkie’ zouden doneren, zijn we een grote stap verder’, aldus Dirk-Jan Verdonk. ‘Reken maar uit hoeveel honden kunnen worden gered als je vrienden, collega’s en familieleden ook een vaccinatie geven.’

Maak een online collectebus aan