Kinderen met hondje in Roemenië

Ons educatieprogramma voor verantwoordelijk hondenbezit is goedgekeurd!

Nieuws

Na anderhalf jaar van ontwikkelen, testen en evalueren van onze opleiding voor verantwoorde omgang met huisdieren in Roemenië, hebben we de officiële goedkeuring van het Roemeense ministerie van Onderwijs gekregen!

De staatssecretaris van Onderwijs feliciteerde ons met het succes van het proefprogramma, erkende de uitkomsten en de aanbevelingen van ons evaluatieverslag en gaf goedkeuring om door te gaan met de uitvoering. Naar aanleiding daarvan heeft het ministerie een nota gestuurd naar alle scholen in het land en hebben we al een paar provincies geïnteresseerd in het programma. Het programma ‘Laten we leren over dieren’, onderwijst kinderen tussen zes en elf jaar oud de basisprincipes van dierenwelzijn en respect voor dieren, met een speciale focus op verantwoord hondenbezit en het voorkomen van hondenbeten.

Onlangs organiseerden we opleidingen voor niet-gouvernementele organisaties (NGOs), gemeentelijke vertegenwoordigers en leraren in Roemenië, onze laatste activiteit binnen het onderwijsproject. Op de laatste trainingsdag ontwikkelden de deelnemers actieplannen over hoe ze anderen zullen trainen en hoe te beginnen met de uitvoering van het onderwijsprogramma in hun steden.

Dit resultaat volgt op onze succesvolle ontmoeting met de locoburgemeester van Constanta, die instemde met de uitvoering van het onderwijsprogramma. Constanta stuurde twee vertegenwoordigers naar de training. De training is de eerste stap op weg naar de uitvoering van het programma en we hopen op goed nieuws en mooie resultaten in de komende maanden. Wij wensen hen het allerbeste en veel succes!

>> Lees hier wat we nog meer doen om honden wereldwijd te beschermen

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over