hond, hondsdolheid, vaccinatie

Onze hulp bij hondsdolheid uitbraak in Thailand

Nieuws

Dit jaar is er in Thailand een sterke toename in het aantal meldingen van hondsdolheid bij mensen. De Thaise overheid vroeg World Animal Protection om hulp bij het vaccineren van honden en het voorlichten van gemeenschappen. En dat doen we natuurlijk graag!

1021116_1

Baasjes laten hun dieren inenten tegen hondsdolheid, om zo verdere uitbraak te voorkomen. 

In maart hebben wij het Thaise Department of Livestock Development (DLD) - dankzij de steun van onze supporters - voorzien van 15 duizend doses van het hondsdolheidvaccin, waarmee zij honden door het hele land kunnen inenten. We werkten samen met het DLD en lokale overheden om dieren te vaccineren en voorlichting te geven. Dat is nodig, want bij veel lokale gemeenschappen is er onbegrip over hondsdolheid en de maatregelen die genomen moeten worden om besmetting te voorkomen. 

1021131

Op 4 en 5 april stonden we op een voorlichtingsweekend in de Thaise provincie Sisaket. Hier vertelden we over de gevaren van hondsdolheid en hoe gemeenschappen zich hiertegen kunnen beschermen. 

“We steunen de Thaise overheid om hun doel – het elimineren van hondsdolheid voor 2020 – te bereiken, en daarmee de levens van honden in Thailand te verbeteren" zegt collega Pankaj KC, hoofd hondencampagne. "We hebben veel kennis en ervaring op dit vlak. De focus ligt op het voorlichten van de gemeenschap en het bieden van medische hulp aan dieren, zoals vaccinaties en castraties. We zorgen ervoor dat honden niet worden gezien als vijand, maar als bondgenoot in de strijd tegen hondsdolheid.”

1021124

In Sisaket hielpen we bij het opzetten van een noodkliniek. Baasjes konden hun dieren hier brengen voor vaccinatie tegen hondsdolheid en castratie.

Thaise collega Somsak Soonthornawaphat, hoofd campagnes: “Wereldwijd worden honden bruut afgemaakt, uit angst voor hondsdolheid. Dat de Thaise overheid zo snel actie heeft ondernomen om honden in te enten, om zo verdere uitbraak te voorkomen, is fantastisch.”

Help mee 

Samen met onze supporters staan we klaar om dieren en mensen te beschermen tegen hondsdolheid in landen zoals Thailand. Als 70% van de honden in een populatie is gevaccineerd, verspreidt hondsdolheid zich niet verder en dooft de ziekte uit. Wist je dat je voor € 3 al een dier vaccineert? Bescherm samen met ons de dieren in Thailand tegen hondsdolheid door een vaccinatie te doneren. 

Doneer een vaccinatie

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over