schildpad, magazine

Sharon schreef een kinderboek over het redden van schildpadden

Nieuws

Eens in de zoveel tijd zetten we een supporter in het zonnetje, omdat ze zich extra inzetten voor dieren. Dit keer: brandweerofficier, kinderboekenschrijver én dierenfan Sharon Wunsch.

Sharon groeide op in de tropen, als dochter van een expat, en reisde door tal van landen. Sharon: Ik had vroeger altijd huisdieren, maar kwam ook in situaties dat ik dieren onder erbarmelijke leefomstandigheden zag. In Nederland hebben dieren het relatief goed, maar dat is niet in alle landen zo. Dit ging – en gaat me nog steeds – aan het hart. Daarom heb ik meerdere adoptiehonden gehad, onder meer van mensen die niet meer in staat waren om voor ze te zorgen. Mijn laatste aanwinst is Mimi; een Roemeens zwerfhondje dat sinds Valentijnsdag 2015 mijn leven verrijkt.’

sharon_en_mimi

Sharon en Mimi.

Sharon werkt al ruim vijftien jaar als brandweerofficier. Ze maakte daarbij veel spannende momenten mee. Zo was ze pelotonscommandant in het veld en verantwoordelijk voor redding en berging na het luchtvaartongeluk met Turkish Airlines tien jaar geleden. Omdat ze haar ervaringen van dit werk wilde delen en kinderen wilde inspireren, schreef ze een kinderboek over brandweermeisje Brandee.

Sharon lanceerde op dierendag in 2018 tijdens onze Animal Protectordag haar tweede deel uit de serie Brandee het brandweermeisje. Brandee is een stoer en ondernemend meisje dat mens en dier redt. 

cover_front_pr

In het tweede deel redt ze samen met haar broer Jan schildpadden tijdens hun vakantie in de tropen. Sharon: ‘Ik vind het belangrijk dat we ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid tegenover dieren. Als schrijfster van kinderboeken wil ik kinderen daar ook wat van meegeven.' Sharon zet zich graag in voor ‘de kwetsbaren’ van de samenleving. Naast de zorg voor Mimi en met haar boek waarmee ze mensen wil informeren over dieren, steunt Sharon tal van goede doelen. ‘Elk jaar bekijk ik mijn lijst met goede doelen opnieuw en beslis ik welke goede doelen ik het jaar erop blijf steunen. World Animal Protection blijft elk jaar staan. Al vijftien jaar lang. Het spreekt me aan dat zij opkomen voor dieren over de hele wereld en werken aan structurele oplossingen.’

 

Het boek is te verkrijgen via www.brandee-het-brandweermeisje.nl. In april en mei gaat een deel van de verkoopopbrengst naar World Animal Protection. 

Bedankt Sharon!

Wil jij ook iets extra's doen voor dieren? Kijk hier hoe je dat kunt doen.

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over