Supporters WSPA vragen reisorganisaties ‘Stap van de olifant af!’

10/07/2013

WSPA heeft haar supporters gevraagd om samen in actie te komen tegen olifantenritjes en –shows. En daar wordt goed gehoor aan gegeven! Via Facebook en Twitter vragen mensen aan reisorganisaties Stip Reizen en Djoser om te stoppen met het aanbieden van deze dieronvriendelijke activiteiten.

Vorig jaar was eenzelfde actie op social media een succes. Oad reizen werd toen door tientallen mensen via Twitter en Facebook gevraagd om van de olifant af te stappen. Hier gaf de reisorganisatie in september 2012 gehoor aan, een mooi resultaat! De hoop is dat Djoser en Stip Reizen dit goede voorbeeld snel volgen en alleen nog olifantvriendelijke vakanties aan zullen bieden.

UPDATE: Djoser en Stip stappen van de olifant af!

Reisorganisaties Djoser Reizen en Stip Reizen hebben besloten om op korte termijn olifantenritjes en -shows volledig uit hun reisaanbod te schrappen. Deze beslissing werd naar buiten gebracht nadat mensen in grote getalen gehoor gaven aan onze oproep om via social media aan Stip en Djoser te vragen om van de olifant af te stappen. 

Hoewel Djoser Reizen eerdere acties en oproepen van WSPA naast zich neerlegde, heeft zij nu besloten haar reisprogramma aan te passen. Djoser laat in een bericht weten: “Wij ondersteunen deze actie en zullen onze reisbegeleiders en reizigers jullie boodschap overbrengen.” 

Stip Reizen liet op haar beurt weten: “Recentelijk is bij ons de beslissing genomen om de olifantentrekkings en dieronvriendelijke olifantenexcursies uit onze programma’s te weren. Ingaande in ieder geval per winterseizoen 2013/2014 en daar waar mogelijk eerder.”

Samen voor olifanten, het werkt!

WSPA schakelde de hulp van haar supporters in nadat zij eerder geen bevredigend antwoord kreeg op de herhaaldelijke verzoeken aan Djoser Reizen en Stip Reizen om te stoppen met olifantenritjes. Ruud Tombrock, directeur WSPA Nederland: “We zijn erg tevreden met deze koerswijziging van Djoser en Stip, dit is goed nieuws voor de olifanten. Daarnaast zijn we blij met de grote hoeveelheid mensen die deze week in actie is gekomen voor deze dieren." 

Dankzij het besluit van Stip en Djoser om van de olifant af te stappen, bereikt de boodschap van WSPA een steeds bredere groep reizigers. We hopen dat meer reisorganisaties het goede voorbeeld van deze reisorganisaties volgen en we zullen hier de komende tijd bij hen op blijven aandringen.

Wil je op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen rondom WSPA’s campagne voor olifanten? Volg dan het laatste nieuws via onze website, emailnieuwsbrief, Facebook en Twitter. 

Meer weten over het leed achter olifantenritjes en –shows? Lees het hier.

Verwante artikelen:

  • Kom in actie voor olifanten!
  • Ritje op olifant geen onschuldig vermaak
  • Lush in actie voor olifanten

Walvissen redden in Ecuador

Whale

Walvissen die verstrikt raken in visnetten voor de kust van Ecuador, hebben vanaf nu een betere overlevingskans, dankzij een reddingsworkshop die met steun van...