Dolphins, dolfijnen, TripAdvisor, kaartverkoop, wrede attracties

TripAdvisor schrapt dolfijnenattracties uit het aanbod

Nieuws

Mooi nieuws voor dolfijnen: TripAdvisor heeft aangekondigd om dit jaar nog te stoppen met de kaartverkoop voor en promotie van dolfijnenattracties. Dolfijnen, die voor entertainment in gevangenschap worden gehouden, lijden hier enorm onder.

Al in 2016 tekenden 558.000 van onze supporters een petitie om TripAdvisor op te roepen te stoppen met het aanbieden van dolfijnenattracties. Na uitvoerige gesprekken en het raadplegen van experts, wisten we TripAdvisor uiteindelijk te overtuigen om deze stap te nemen. De komende maanden worden dolfinaria waar dolfijnen en walvisachtigen worden gehouden, geschrapt van de website. Het nieuwe beleid geldt niet voor opvangplekken voor zeezoogdieren.

Dolfijnen en walvissen lijden enorm in gevangenschap

Over de hele wereld leven duizenden dolfijnen in gevangenschap. Ze worden gevangen uit het wild, gefokt in gevangenschap en soms doorverkocht aan verschillende dolfinaria, met menselijk vermaak als het enige doel. Levenslang gevangen zitten in een betonnen tank, is geen leven voor deze dieren die in vrijheid dagelijks vele kilometers afleggen.

niet_voor_fondsenwerving

Dolfijnen horen niet opgesloten in kale tanks, ze horen vrij rond te kunnen zwemmen in het wild.

Wreedheid vermomd als familieplezier

Dolfinaria, dolfijnenshows en zwemmen met dolfijnen zijn activiteiten die wereldwijd bestaan als vorm van vermaak of als educatief uitje. Dolfijnen en walvisachtigen slijten hun leven lang in een onnatuurlijke omgeving. Gelukkig zien we een kentering. Net als TripAdvisor zegden eerder ook organisaties als Virgin Holidays, British Airways Holidays en Airbnb al toe geen vermaak met dolfijnen meer aan te bieden. 

Onze campagnemanager Karin Bilo vertelt: ’We zijn blij dat TripAdvisor heeft toegezegd om de verkoop van alle attracties met gevangen dolfijnen en walvissen te beëindigen. Dit geeft een duidelijk signaal af aan andere reisorganisaties dat we deze wrede industrie eens en voor altijd moeten stoppen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit de laatste generatie dolfijnen is die gevangen wordt gehouden voor vermaak.’

Actie ondernemen voor dolfijnen

Houd onze kanalen in de gaten en voer samen met ons actie om andere reisorganisaties het voorbeeld van TripAdvisor te laten volgen. We willen TripAdvisor bedanken voor deze fantastische actie!

dolfijn_header_0

Dit is waar we de dolfijnen het liefst zien, vrij in de wijde oceaan. 

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

dolfijn_in_gevangenschap_-_world_animal_protection

Fokverbod voor dolfijnen

Dolfijnen in de zee

Dolfijnen in gevangenschap

Meer over