olifanten

Twee Scandinavische reisorganisaties bieden geen olifantenritten meer aan

Nieuws

De Deense reisorganisatie Albatros Travel en de Zweedse reisorganisatie Lotus Travel zijn beide gestopt met het aanbieden van olifantenritten en ander vermaak met wilde dieren, dankzij onze campagne.

Een olifantenrit, zwemmen met dolfijnen of op de foto gaan met een tijger. Dit lijkt misschien ‘de ervaring van je leven’ voor nietsvermoedende dierenvrienden. Maar achter de schermen gaat enorm veel dierenleed schuil. Om die reden voert World Animal Protection campagne en maken we samen een einde aan entertainment met wilde dieren voor toeristisch vermaak. Nog voordat ze boeken laten we toeristen de waarheid achter toeristisch vermaak met wilde dieren zien. Tegelijkertijd werken we samen met reisorganisaties over de hele wereld om ervoor te zorgen dat er ook vanuit hen minder vraag is naar attracties met wilde dieren. Op deze manier blijven wilde dieren in het wild en maken we voorgoed een einde aan deze wrede vormen van dierenleed.In Nederland zijn de afgelopen jaren al veel reisorganisaties gestopt met het aanbieden van olifantenritten en -shows. In mei dit jaar meldde ook Australische reisorganisatie Intrepid Travel alleen nog olifantvriendelijke reizen aan te bieden. In beide landen is dit het resultaat van langlopende campagnes van World Animal Protection.En nu kunnen we dus ook in Scandinavië een succes melden! Reisorganisaties Albatros Travel en Lotus Travel stoppen beide met het aanbieden van olifantenritten. Maar niet alleen dat; ze schrappen ook alle andere attracties met wilde dieren.Lotus tourmanager, Linda Svensson, zegt:

"Nu we meer weten over olifantenritten en wat de dieren hiervoor moeten ondergaan, voelt het volkomen vanzelfsprekend om deze uit onze reizen te schrappen en dierenwelzijnsbeleid in te voeren."Cæcilie Willumsgaard, hoofd Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Albatros Travel zegt:

"Albatros Travel wil dat wilde dieren worden ervaren in het wild. Het is onze verantwoordelijkheid als reisorganisatie om het welzijn van dieren veilig te stellen, dat van olifanten en andere dieren.”Ontdek hoe ook jij diervriendelijk kunt reizen. Download onze gids: ‘Diervriendelijk op Vakantie’.

Vooraanzicht van een olifant in het bos

Adopteer een olifant

Gids diervriendelijk reizen

Wil jij diervriendelijk reizen? Vraag de gratis gids aan

Mundi, an African Savannah elephant, is pictured in her previous home in a Pureto Rican zoo.

Reddingsactie: olifant Mundi gered uit horrordierentuin

Meer over