kippen, dierenwelzijn, eerlijke verzekeringswijzer, eerlijke geldwijzer, zorgverzekeraars

Welke zorgverzekering is diervriendelijk?

Nieuws

Elk jaar rond deze tijd worden ze weer bekend: de premies van de zorgverzekeraars. Tijd om de balans op te maken: blijf je bij je huidige verzekeraar, of ga je switchen? En waar moet je op letten bij de keuze voor een verzekeraar?

Wist je dat jouw keus impact kan hebben op dieren? Verzekeringen beleggen jouw premie. Misschien wel in wapenhandel of dieronvriendelijke bedrijven, zoals plofkipfabrieken of bontproductie. Dat wil je niet, toch? 

De Eerlijke Verzekeringswijzer geeft je inzicht. Elk jaar beoordeelt de Verzekeringswijzer het beleggingsbeleid van grote verzekeraars in Nederland op 21 maatschappelijke thema's. Zo blijkt dat de drie grote zorgverzekeraars Menzis, VGZ en CZ op veel onderdelen weinig of geen beleid hebben ontwikkeld. Ze scoren allemaal een 1 op het gebied van dierenwelzijn. Niet best dus... 

Volgens projectleider van de Eerlijke Verzekeringswijzer, Titus Bolten, is het niet vreemd dat het maatschappelijk beleid van de zorgverzekeraars nog onderontwikkeld is. 'Toen we vijf jaar geleden voor de eerste keer het duurzaamheidsbeleid van de levensverzekeraars beoordeelden, was dat over de hele linie ook niet best. Door intensief de dialoog aan te gaan met deze verzekeraars en daarnaast ook wat druk uit te oefenen, hebben deze verzekeraars inmiddels veel verbeteringen doorgevoerd in hun beleggingskeuzes. We rekenen er op dat ook de zorgverzekeraars in de komende jaren echt werk van hun beleid gaan maken.'

Jouw keus heeft impact

Je kunt hier controleren hoe jouw zorgverzekeraar het ervan afbrengt.

Wij gaan natuurlijk de dialoog aan met de verzekeraars, maar via de Eerlijke Verzekeringswijzer kan ook jij je laten gelden. Stuur de verzekeraars een klacht of een compliment, op basis van hun behaalde score. Als consumenten zoals jij zich laten horen, weten de verzekeraars wat hun klanten belangrijk vinden en passen ze hopelijk hun beleid daarop aan. 

Stuur een compliment of klacht 

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over