WFFR_filmfestival

WFFR: hét filmfestival voor dierenliefhebbers!

Nieuws

Het is bijna zover. Na twee jaar kan het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) dit jaar weer volledig in de bioscoop plaatsvinden. Van 4 tot 9 oktober kun je bij Cinerama terecht om de meest fantastische natuurfilms uit het binnen – en buitenland op het grote doek te bewonderen. Wildlife op haar best!

Tijdens de coronaperiode waren de films ook online te zien en ook dit jaar is dat opnieuw mogelijk. Maar het is toch wel echt een ervaring op zich om die prachtige films in de oudste bioscoop van Rotterdam te gaan bekijken. Het monumentale pand geeft je echt nog een ouderwets theatergevoel!

Wij keken alvast even wat er op het programma staat en ook dit jaar is het weer heel divers. Van wildlife tot bijen en van vogels tot zeedieren. Deze films vielen ons direct op. Misschien ook iets voor jou?

1. Eyes of the Orangutan

In deze documentaire reisde fotojournalist Aaron Gekoski de wereld over en laat hij zien wat voor impact de oerang-oetan toerisme-industrie heeft op deze schitterende dieren. Hij ging in eerste instantie op onderzoek uit, maar had geen idee waar dit hem zou leiden en hoe groot het verhaal zou worden… ‘Eyes of the Orangutan’ neemt ons mee in een ingrijpend verhaal over deze gevoelige primaten.

WFFR_cinrama_5

2. Tigre Gente

In deze spannende docu riskeren een Boliviaanse parkwachter en een jonge journalist uit Hong Kong hun leven om undercover te gaan bij de jaguarhandel in Zuid-Amerika. Zigzaggend tussen de adembenemende biodiversiteit van Madidi National Park in Bolivia en de gespannen grens tussen China en Myanmar, plaatst Tigre Gente de rust en schoonheid van de jungle naast de sadistische aard van de mens.

WFFR_cinrama_5

3. Nederland onder water

Ga mee op reis en bekijk ons land met nieuwe ogen! In deze film ontdekken we Nederlands meest verborgen en unieke natuur. Ontmoet verrassende onderwaterbewoners in hun natuurlijk habitat en kijk mee naar hun dagelijks reilen en zeilen. In deze verwonderlijke natuurfilm zien we hoofdrolspelers die in het dagelijks leven voor ons verborgen zijn, omdat ze onder water leven.

Kortom: genoeg keus en must-see documentaires die je niet mag missen als je van de natuur en van dieren houdt!

Voor iedereen

Door het diverse karakter van dit event is het sinds de eerste editie in 2015 een groot succes. Naast de films voor volwassenen is er bij WFFR ook een programma voor leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs. Het festival ontvangt elk jaar ruim 2.000 leerlingen op doordeweekse dagen. Na afloop van het festival is dit programma voor alle leerlingen door heel Nederland ook online te zien!

Ieder jaar ontvangt WFFR veel nationale- en internationale filmmakers. Zij zijn zelf aanwezig bij de vertoning van hun film en beantwoorden vragen na afloop van de film. Ook worden er prijzen uitgereikt aan filmmakers als kroon op hun werk. Dit jaar zijn er in elf categorieën prijzen te verdelen, die de jury tijdens de Flamingo Award Ceremonie feestelijk zal uitreiken.

Op de website van WFFR staat alle info die je nodig hebt, de volledige programmering en wie de genomineerden zijn. Alvast heel veel plezier!

Meer over