Wilde dolfijnen

Winnaars dolfijnenloterij zijn bekend

Nieuws

Gisteren regende het prijzen in de allereerste World Animal Protection-loterij. Wie de winnaars zijn? De dolfijnen natuurlijk!

In een sprookjesachtige baai van het Griekse eiland Lipsi wordt hard gewerkt aan de allereerste Europese opvang voor ex-showdolfijnen. Een veelbelovend project: nu dolfinaria wereldwijd hun deuren sluiten, is een passende opvang voor dolfijnen uit de entertainmentindustrie hard nodig. Zou het niet prachtig zijn om de laatste generatie showdolfijnen een beter leven te kunnen geven? Wij vinden van wel!

De loterij

Omdat we alle steun kunnen gebruiken om onze dolfijnendroom te realiseren, organiseerden we een speciale loterij, met als hoofdreis een reischeque van 1000 euro. Zo kon elke speler bijdragen aan een beter leven voor dolfijnen én kans maken op mooie prijzen: een win-win. En het resultaat mag er wezen…

In totaal zijn er 6217 loten verkocht. Samen hebben we voor de dolfijnen een bedrag van 46.628 euro ingezameld! 

Dat is prachtig nieuws. Dankzij deze steun zijn we weer een stukje dichter bij Europa’s eerste natuurlijke dolfijnenopvang. Er moet namelijk nog veel gebeuren voordat de dolfijnen de baai van het Griekse eiland Lipsi kunnen ontdekken. Zo is er flink wat materiaal nodig, zoals duurzame netten en veterinaire apparatuur, maar ook middelen en mensen om dit opvangproject te realiseren. Met dit bedrag komt onze dolfijnendroom weer een stukje dichterbij. 

Benieuwd hoe de baai eruit ziet? Bekijk de mini-documentaire die we hierover maakten na bezoek aan de baai, voor deze loterij:
 

Een droneshot van de baai bij Lipsi.

Ben je benieuwd hoe ons dolfijnenverhaal verder gaat? Of wil je op de hoogte blijven van andere acties die we organiseren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je de eerste die het hoort!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer over