Single elephant in woodland

Over jouw machtiging

Bedankt voor je steun! World Animal Protection is volledig afhankelijk van giften en jouw bijdrage is daarom onmisbaar. Wij zijn blij dat we de strijd tegen dierenleed met je mogen voortzetten!

Over jouw machtiging aan World Animal Protection

Wanneer je World Animal Protection machtigt geef je toestemming aan jouw bank om (eenmalig of doorlopend) incasso-opdrachten te sturen. En zo het opgegeven bedrag met de opgegeven frequentie van je rekening af te schrijven. Ook geef je opdracht aan jouw bank om deze afschrijving conform jouw opdracht uit te voeren.

Als goed doel zijn we verplicht meer informatie over de incasso aan te leveren bij het uitvoeren van de incasso-opdracht. Zo moet World Animal Protection (als incassant) in de opdracht ons 'Incassant ID' en het kenmerk van de machtiging meegeven. Deze informatie vind je dan ook terug op jouw afschrift.

Elke machtiging voor automatische incasso heeft een uniek kenmerk, het zogenaamde ‘mandaatnummer’ of ‘machtigingskenmerk’. World Animal Protection vermeldt jouw unieke machtigingskenmerk in de omschrijving van de incasso op jouw bankafschriften.

Op het bankafschrift zijn wij herkenbaar als incassant door ons incassant ID: NL33ZZZ405312340000. Dit nummer is een uniek kenmerk voor World Animal Protection. 

Het IBAN nummer van World Animal Protection is: NL30TRIO0198307365. Onze SWIFT/BIC code is: TRIONL2U. 

Incassodata

World Animal Protection incasseert aan het einde van de maand. De komende incassodata staan gepland voor 2024:

donderdag 25 januari 
dinsdag 27 februari
dinsdag 26 maart
donderdag 25 april 
woensdag 29 mei
dinsdag 25 juni
donderdag 25 juli
dinsdag 27 augustus 
donderdag 26 september 
vrijdag 25 oktober
dinsdag 26 november 
vrijdag 27 december 

Wanneer jouw incasso daadwerkelijk wordt afgeschreven, hangt af van je bank. World Animal Protection levert 6 werkdagen voor de geplande incassodatum bij jouw bank de incassobestanden aan. Van jouw bank ontvang je een vooraankondiging van de incasso. De afschrijving kan op dat moment niet meer door World Animal Protection tegen worden gehouden. Je kunt de incasso nog wel weigeren of storneren via je bank. 

Machtiging weigeren, storneren en/of beëindigen

Als je het niet eens bent met de afschrijving, dan kun je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met je bank. Vraag jouw bank naar de voorwaarden. 
Mocht het World Animal Protection niet lukken om het afgesproken bedrag te incasseren bij jouw bank, dan proberen wij het de maand later nog een keer. Na drie opeenvolgende storneringen, wordt jouw machtiging automatisch stopgezet. Wij kiezen hiervoor om jou eventuele overlast en onszelf bankkosten te besparen.

Een weigering en/of stornering van een incasso is niet hetzelfde als het intrekken van de machtiging. Om jouw machtiging aan World Animal Protection in te trekken of te wijzigen vragen wij jou om contact met ons op te nemen.

Terugbetalingsregeling

Een donateur kan bij World Animal Protection tot een periode van 13 maanden een verzoek indienen om een gift teruggeboekt te krijgen. Als de donateur bij World Animal Protection dit verzoek indient, wordt het bedrag door World Animal Protection teruggeboekt. Hiermee hanteert World Animal Protection dezelfde termijn als de banken bij hun Melding Onterechte Incasso.

Heb je vragen of opmerkingen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar via 088-2680000 op 

maandag t/m donderdag van 08:30 tot 21:00 uur
vrijdag  van 08:30 tot 17:00 uur
zaterdag  Gesloten
zondag  Gesloten 

Wij zijn ook bereikbaar per post of e-mail. Wij proberen op alle vragen binnen 2 werkdagen na ontvangst te reageren.