Kippen

Routebeschrijving en adres

Adres

World Animal Protection Nederland 
Louis Couperusplein 2 (derde verdieping) 
2514 HP Den Haag 
Telefoon: 088-2680000
Emailadres: info@worldanimalprotection.nl

Let op! Er zijn liften aanwezig in het gebouw, maar het is niet rolstoelvriendelijk.

Foto van Google Maps, WAP kantoor

Bekijk ons op Google Maps

Openbaar vervoer

 Vanaf Den Haag Centraal

Tram 

Loop vanuit het station naar de tramhaltes. Neem tram 9 (richting Noorderstrand) en stap uit bij halte Dr Kuperstraat. Steek de tramsporen en de weg over en loop de Kuyperstraat in (het water aan uw rechterhand). Na ongeveer 300 meter, bij een stenen brugje aan uw rechterhand, vindt u het aan de overkant van de straat het Couperusplein.

Alternatief: steek vanuit het station de tramlijnen over en loop rechtdoor, circa 400 meter, naar tramhalte Spui. Neem tram 1 (richting Noorderstrand) en stap uit bij halte Mauritskade. Loop terug naar de kruising en sla linksaf (het water aan uw linkerhand). Na ongeveer 200 meter bevindt zich het Louis Couperusplein aan uw rechterhand. U steekt over. Ons kantoor bevindt zich aan het begin van het plein aan de rechterkant op nummer 2, derde verdieping. 

Bus

Loop naar het busplatform boven het station. Neem bus 24 (richting Kijkduin) of bus 22 (richting Duindorp). 
Stap uit bij halte Mauritskade. Volg de weg zoals hierboven beschreven bij tram 1.  

‚ÄčTe voet of per OV fiets vanaf het centraal station 

Loop of fiets vanuit het Centraal Station het Koningin Julianaplein over. Sla linksaf de Bezuidenhoutseweg in en ga na 50 meter rechts de Prinsessegracht op. Volg de Prinsessegracht gedurende ongeveer 700 meter. U passeert onder andere het Korte Voorhout, de Kanonstraat en de Houtweg. Sla bij de Dr Kuyperstraat linksaf. De Dr Kuyperstraat gaat vanzelf over in de Mauritskade. U passeert de Denneweg en na ongeveer 200 meter is het Louis Couperusplein aan uw linkerkant. Wij zitten op nummer 2, op de derde verdieping. Loopafstand vanaf het station naar ons kantoor is circa 15 minuten.

Vanaf Station Hollands Spoor

Met de tram

Loop naar de tramhaltes voor het station. Neem tram 1 (richting Noorderstrand) en stap uit bij halte Mauritskade. Loop terug naar de kruising en sla linksaf (het water aan uw linkerhand). Na ongeveer 200 meter bevindt zich het Louis Couperusplein aan uw rechterhand. U steekt over. Ons kantoor bevindt zich aan het begin van het plein aan de rechterkant op nummer 2, derde verdieping. 

Te voet of per fiets

Loop of fiets vanaf het station steeds rechtdoor via Stationsweg -Wagenstraat – Venestraat – Hoogstraat – Noordeinde. Aan het eind van die weg slaat u linksaf de Mauritskade op. U steekt drie kruispunten over en komt dan aan, aan uw rechterhand, bij het Louis Couperusplein. Wandelend doet u hier een klein half uur over.

Met de auto

Vanaf A12:

  1. de A12 komt uit op het Malieveld, sla linksaf

  2. Sla linksaf bij Zuid Hollandlaan - 290 m

  3. Flauwe bocht naar links richting Doctor Kuyperstraat - 140 m

  4. Sla linksaf bij Koningskade - 190 m

  5. Flauwe bocht naar links bij Doctor Kuyperstraat - 190 m

  6. Weg vervolgen naar Mauritskade - 240 m

  7. Sla linksaf bij Louis Couperusplein - 120 m

Parkeren

Wilt u parkeren dan zijn er verschillende mogelijkheden in de omgeving.

  • Kort parkeren: u kunt maximaal 30 minuten parkeren op het Louis Couperusplein (€1,70 per uur). Let op : alleen betalen met contant geld!
  • Langer parkeren: Wilt u lang(er) parkeren dan kunt u de auto ook proberen te parkeren op de Mauritskade (€2,10 per uur). Parkeren op de Nassaulaan is ook dichtbij (50 meter, €2,10 per uur) en er is vaak plek. U moet wel een klein stukje omrijden via Plein 1813. Let op : alleen betalen met contant geld!
  • Parkeergarages: Er zijn ook een aantal parkeergarages op loopafstand (let op eventueel beperkte openingstijden). Garage Noordeinde (Heulstraat 21) zit vlak bij het Paleis en van daar loopt u via een klein stukje Lange Voorhout ook in 8 minuten naar ons kantoor. Maar ook vanaf de Pleingarage (Plein 25) is ons kantoor via het Lange Voorhout en de Denneweg te belopen. In de parkeergarages betaalt u een tarief vanaf €2 per uur.