Gr

Onze samenwerkingen

Convenanten

De Convenanten Internationaal Verantwoord Maatschappelijk Beleggen voor de Verzekeringssector en de Pensioenfondsen zijn een samenwerking tussen verzekeraars, pensioenfondsen, overheid, vakbonden en ngo’s. Deze zijn erop gericht om meer inzicht te krijgen in de effecten van internationale beleggingen op bijvoorbeeld milieuschade. Wij nemen hieraan deel om verzekeraars en pensioenfondsen te wijzen op dierenwelzijnsaantastingen in de vlees- en zuivelindustrie.

Dierencoalitie

De Dierencoalitie is een samenwerkingsverband van zestien dierenbeschermingsorganisaties op het gebied van politieke belangenbehartiging. Samen hebben we een achterban van meer dan een half miljoen leden, waarmee we in belangrijke politieke kwesties voor de belangen voor dieren opkomen.

Eerlijke Geldwijzer

Banken, verzekeraars en pensioenfondsen investeren of beleggen hun (lees: jouw) geld in bedrijven. De Eerlijke Geldwijzer onderzoekt waar deze financiële instellingen in investeren en scoort ze zo op duurzaamheid.

European Alliance for Plant-based Foods (EAPF)

De EAPF vindt dat plantaardige voeding het middelpunt van de transitie naar een duurzamere voedselketen moet worden. De alliantie representeert gelijkgestemden uit de hele voedselketen: van ngo’s tot voedselproducenten en wetenschappers.

Eurogroup for Animals

De Eurogroup for Animals is al meer dan 40 jaar een vereniging van dierenbeschermers uit heel Europa om de bescherming van dieren te verbeteren. Samen bewegen we besluitvormers om positieve veranderingen voor dieren door te voeren, o.a. door campagnes op EU-niveau, en lobbyen we bij de Europese Unie voor betere welzijnsstandaarden.

Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

De NWZV&Z is een initiatief dat mensen inspireert om een week lang geen vlees en zuivel te consumeren. Het doel: mensen bewust maken van het verschil dat hiermee wordt gemaakt voor de toekomst van de planeet, en het dierenleed dat hiermee wordt bespaard.

True Animal Protein Price Coalition (TAPP Coalitie)

De TAPP Coalitie wil de consumptie en productie van eiwitten duurzamer maken, in Nederland en Europa, door het invoeren van een eerlijke vlees- en zuivelprijs. Dat betekent dat ook de milieukosten worden meegerekend in de verkoopprijs. Hierdoor wordt men bewuster van de belasting van vlees en zuivel op het milieu. De opbrengst van de eerlijke vlees- en zuivelprijzen wordt gebruikt om de Nederlandse veehouderij diervriendelijker en duurzamer te maken.

Vuurwerkmanifest

Het Vuurwerkmanifest maakt een vuist tegen consumentenvuurwerk, dat jaarlijks voor veel letsel bij mens én dier zorgt. Het is een club van artsen, ziekenhuizen, dierendoelen, andere organisaties en vele particulieren die gezamenlijk voor een verbod op consumentenvuurwerk pleiten.

Partners

Dankzij de (financiële) steun van bedrijven is World Animal Protection in staat om nóg meer voor dieren te betekenen. Uiteraard zijn dit bedrijven die zich op hun eigen manier inzetten voor dierenwelzijn. Alleen zo kunnen we op een duurzame manier samenwerken voor een betere wereld voor dieren.

AFAS Foundation

Samen met AFAS Foundation zetten we belangrijke stappen in het bestrijden van hondsdolheid in de regio Kajiado in Kenia. Jaarlijks sterven wereldwijd naar schatting 59.000 mensen aan deze fatale infectieziekte en worden zeker tien miljoen honden op wrede wijze afgemaakt uit angst voor hondsdolheid. We zijn trots dat we met ondersteuning van AFAS Foundation aan een systematische bestrijding hiervan kunnen werken.

Marcel's Green Soap

Omdat onderwerpen als dierenwelzijn, klimaat en biodiversiteit ook Marcel’s Green Soap aan het hart gaan, hebben we besloten onze krachten te bundelen. Zo kunnen we samen nóg meer impact maken. Goed voor je huis, de planeet én de dieren. Lees meer over hoe je diervriendelijk kunt wassen en wat de impact is van palmolie op de planeet.

Dille & Kamille

Dille & Kamille streeft ernaar zoveel mogelijk te handelen met respect en zorg voor het milieu. De ansichtkaarten die we samen hebben ontwikkeld zijn hier een goed voorbeeld van: geproduceerd in Nederland, gemaakt van landbouwafval en bedrukt met bio-inkt. Op de kaarten staan vrije en blije veedieren en 20 procent van de opbrengst gaat naar ons werk.

Goat

Ook kledingmerk Goat heeft een mooie serie producten ontwikkeld: duurzame shirts en truien met een dierenopdruk. Met de ‘We love animals’-collectie, vertellen we samen het levensverhaal van een door ons geredde beer, olifant en tijger. Per verkocht item gaat €15-€20 naar ons werk.

Organisaties

World Animal Protection werkt regelmatig samen met andere dierendoelen, omdat we geloven dat we elkaar kunnen versterken. We voeren bijvoorbeeld gezamenlijk campagne of schrijven samen de overheid aan als we vinden dat advies nodig is. Want hoe meer druk, hoe beter.